<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragičević za Buku: Tužilaštvo će smrt Davida Dragičevića okarakterisati kao ubistvo

Banjaluka

Davor Dragičević podnio je danas još jednu prijavu Tužilaštvu u Banjaluci za krivično djelo ubistvo Davida Dragičevića.

02. juli 2018, 12:00

Kako je za Buku ovom prilikom rekao očekuje da će već u toku dana, a najkasnije do kraja ove sedmice Tužilaštvo slučaj Davida Dragičevića okarakterisati kao ubistvo. 

„Prema mojim nezvaničnim informacijama do toga bi moglo doći već danas, a najkasnije do kraja ove sedmice. Znači nakon 100 dana ja, Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida ćemo dokazati da nismo ludi što od prvog dana tvrdimo da je David maltretiran, silovan, otet i ubijen“, rekao je za Buku, Dragičević danas ispred Tužilaštva. 

Obzirom da je nastavljena 25. redovna sjednica Narodne skupštine RS, a izvještaj Anketnog odbora o smrti Davida Dragičevića, osma je tačka dnevnog reda, Davor je danas predao pisma poslanicima, a  neposredno prije odlaska pred NSRS je rekao: „U Skupštinu predajem koverte za 83 poslanika u kojima piše da je David ubijen, te da se tokom glasanja opredjele jesu li za istinu i pravdu i da živimo u uređenoj državi ili nisu. Iskreno se nadam će narodni poslanici, razmišljati prvenstveno kao roditelji ili budući roditelji i da će izglasati da je smrt David Dragičevića ubistvo. Ako do toga ne dođe, očekujem da poslanici opozicionih partija napuste sjednicu NSRS“, rekao je za Buku Dragičević, a na naš upit da li vjeruje da i neki poslanici iz vladajuće koalicije neće podleći pritisku svojih političkih lidera, kaže da svi u Skupštini iz vladajuće koalicije shvatili da on želi samo istinu i pravdu, da tu ima nekih podjela, ali da će o tome govoriti poslije.

„Ako poslanici danas ne donesu odluku da je David Dragičević ubijen, što tvrdim od prvog dana, očekujem da svako ko je čovjek, ko je za istinu i pravdu izađe iz skupštinske sale“, zaključio je Dragičević.

Ujedno je podsjetio na veliki skup, koji će se održati, u subort, 07.07., i rekao da će na njega doći ljudi doći iz svih djelova BiH, ali iz zemalja bivše Jugoslavije, regiona, EU i svijeta.