<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Smijenjen Ministar zdravlja RS Slobodan Stanić!

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Slobodan Stanić odlazi iz Vlade RS-a.Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je smijenila ministra zdravlja i socijalne zaštite Slobodana Stanića.

06. septembar 2013, 12:00



Odluku da Stanić napusti dosadašnju funkciju razmatrala je njegova stranka, SNSD, a kako je sinoć javila banjalučka ATV, inicijativa je stigla od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koju nisu zdušno podržali ni premijerka Željka Cvijanović ni ostali članovi SNSD-a.

Dodik je, navodo, Staniću zamjerio ponašanje, prije svega u priči o problemima hroničnih bubrežnih bolesnika, koju je, navodno, mogao da riješi dan ranije, prije štrajka tih pacijenta.

Zamjeren mu je i odnos s "pojedinim ljudima".

Njegov rad u posljednim danima je pozitivno ocjenjen.

On je u Vladu RS došao nakon Ranka Škrbića, upravo na prijedlog Dodika, a dugo se već spekuliše da Stanićevi potezi smetaju njegovom prethodniku.

Stanić nije želio da komentariše ove informacije.

ATV saznaje da za Stanićevu zamjenu već postoji rješenje, a nezvanično, to će biti dr. Siniša Maksimović, direktor bijeljinske bolnice, koji se i ranije spominjao za ministarsku poziciju.