Advokat osumnjičenih odgovorio šta su glavne optužbe!

Danas se donosi odluka o produženju pritvora za bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkvoića, Sašu Markovića, Slavka Bojića i Dragana Dubravca.

BUKA / 14. Oktobar 2021

Miloš Stevanović, advokat osumnjičenih Saše Markovića i Slavka Bojića, kaže da je ovo postao jedan od najatraktivnijih predmeta u državi.

"Mi smo prije dva dana dobili prijedlog za produženje pritvora za gospodina Zeljkovića i ostale. Prijedlog za pritvor ima čak 158 strana i istraga je urađena vrlo detaljno, međutim, mi smatramo da nema ni jednog osnova za određivanje pritvora protiv bilo koga. Konkretno sa Markovića i Bojića se traži privor da bi tužilac imao vremena da sasluša još četiri, pet svjedoka. Po nama je potpuni disparitet tražiti da neko bude još dva mjeseca u pritvoru zbog nekoliko ljudi. Mislimo da je sam pritvor pun kontradiktornosti. Ono što javnost može da zanima jeste da je proširena istraga i da se sad Saša Marković sumnjiči za zloupotrebe koje se tiču bolnice u Doboju, a kod Slavka Bojića imamo slučaj da tužilac sad ispituje njegova druga povezana lica, knjiovodstvene radnike..." 

 

Kako navodi, tužilac i dalje bavi pitanjima marži, smatrajući da su marže bile nesrazmjerno velike i glavni problem oko kojeg imaju različita tumačenja je da tužilac tvrdi da nije moglo da postoji zaključenje ugovora o konzorcijumu, s obzirom da niti firma Slavka Bojića, niti firma Saše Markovića nisu bile registrovane za obavljanje trgovine medicinskom opremom, ali su bile u konzorcijumu sa firmom Dragana Dubravca, Promeding koji je takođe jedan od osumnjičenih.

"Tužilac smatra da se to nije moglo tako raditi i osporava da je neko mogao samoinicijativno da dostavlja ponude zaboravljajući da je u to vrijeme bila korona i da ni jedna maska nije mogla da se tad nabavi. Nadamo se da će ovaj put biti više razumijevanja i da će naši klijenti biti pušteni da se brane sa slobode. "

 

Podjećamo, privedena četvorka se sumnjiči za zloupotrebe prilikom nabavke medicinske opreme u Republici Srpskoj tokom pandemije virusa korona.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.