Advokat pojasnio: Zašto Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, uprkos presudi od 6,5 godina zatvora?

- Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka - poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja

Buka / 15. Juni 2018

 

 

 

 

Zdravko Rajić, advokat Zdravka Mamića, potvrdio je da je njegov klijent slobodan građanin i da neće doći do izručenja Republici Hrvatskoj, javlja N1.

 

 

Danas je pred Sudom BiH održano ročište u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći Zdravku Mamiću, na kojem je utvrđeno da on neće biti izručen Hrvatskoj. 

 

 

- Gospodin Mamić je državljanin BiH, odredbe Ugovora o izručenju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ne pružaju mogućnost da se gospodin Mamić izruči, nema uvjeta za izručenje. S obzirom na prirodu kaznenog djela - nema elemenata istovjetnosti, Sud je donio rješenje o obustavi postupka izručenja - što je obrana i tražila - kazao je Rajić novinarima ispred Suda BiH. 

 

 

- Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka - poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja.

 

 

Podsjećamo, Zdravko Mamić je ranije u Hrvatskoj osuđen na 6.5 godina zatvora.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.