Akcija i u decembru: Prikupljeno 500 knjiga za osnovne škole

U sklopu akcije “Hrana za mlade mozgove”, kojom udruženje građana eTrafika.net prikuplja školske lektire za škole u Kolima, Dragočaju, Zalužanima, Vrbanji, Šargovcu i Bistrici popunjene su prve police!

BUKA portal / 03. Decembar 2019

Foto: Ilustracija

 

Naime, prikupljeni su svi potrebni primjerci knjiga “Radoznali dječak” i “Hajduk Stanko”. Trenutno je potrebno najviše primjeraka knjige “Družba Pere Kvržice”, “Gromovo đule”, “Rođendan u šumi”, “Jama” te Nušićeve “Autobiografije”. Akcija je produžena do 31. decembra a spisak neophodnih naslova možete pogledati na ovom linku.

Podsjećamo, UG eTrafika.net kontaktiralo je sve škole iz ruralnih sredina Banjaluke, kako bi od njih dobilo konkretnu informaciju o broju naslova koji nedostaju u njihovim bibliotekama. Šest gorenavedenih škola se oglasilo i navelo da im je ukupno potrebno 2.543 primjeraka, od čega je do sada prikupljeno malo više od 500 njih.

„eTrafika poziva sve građane, ali i institucije i kompanije da se odazovu ovoj akciji i doniraju školske lektire. Bitno je spomenuti da knjige ne moraju biti nove, ali da moraju biti očuvane kako bi ih učenici mogli koristiti. Takođe je jako bitno da se donatori pridržavaju spiska koji smo objavili, jer nam često donose knjige koje nam nisu potrebne i koje ne možemo nositi u osnovne škole. Bilo bi idealno da se u akciju uključe firme, tako što će kupiti određen broj knjiga i dostaviti nam ih. Takođe, radnici u firmama ili institucijama ili studenti na fakultetima se mogu između sebe organizovati pa prikupiti određenu količinu lektira koju će nam zajedno predati“, kaže predsjednica eTrafike Vanja Stokić.

 

Knjige možete donositi u Klub novinara, svakim radnim danom od 9:00 do 15:00, uz prethodno najavljivanje na Fejsbuk stranicu eTrafike, mail [email protected] ili broj telefona 065/582-709. Tu su kafići Yoko i Eklektik, pozorište Jazavac, OC “Zdravo da ste” i optika Visus gdje takođe možete ostavljati svoje donacije.

U knjižarama Kultura (TC Mercator i TC Delta), MyBook i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo možete kupiti knjige i ostaviti ih u kutije posebno namijenjene za to. Molimo da u ove kutije ostavljate samo knjige koje kupite u ovim knjižarama. Za sve ostale donacije, tu su već gore pobrojana mjesta.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.