Ako volite Lego i robote predstavljamo vam TinkerBots

Spojite nekoliko blokova i za par trenutaka pred vama je trkački autić kojim možete upravljati preko aplikacije. TinkerBot moduli mogu i sami da nauče kako da se kreću

Index.hr / 14. April 2014

Matijas Burger, šef kompanije Kinematics, pokrenuo je Indiegogo kampanju kojom planira da finansira svoj projekat TinkerBots igračaka koje su spoj malih robota i dječjih kockica.

U nekoliko trenutaka Burger je sastavio dječji autić, kojeg je mogao da kontroliše preko aplikacije na telefonu. Sam autić, ali i ostale igračke, nastali su kao želja da se napravi igračka koja je jednostavna kao Lego kocke, ali povezana i pametna.

Sastoji se od raznih modula, točkova, motora i adaptera preko kojih se mogu spajati i sa Lego kockama, a setovi su dostupni na Indiegogo po cijeni od 159 do 499 dolara. Autori su u kampanji već prikupili više od polovine planiranog iznosa.

Burger je izjavio kako se od TinkerBotsa može sastaviti gotovo sve, a centar svake kreacije je modul koji izgleda kao crvena kocka.

On služi kao mozak igračke, a na njega se povezuju ostali koji se mogu saviti ili zaokrenuti. Autori rade i na drugim dodacima i senzorima kako bi igračke bile još pametnije.

Iako će uz njih stići i aplikacija za upravljanje, roboti će moći da nauče određena kretanja. Ako stisnete dugme za snimanje na crvenoj kocki, ona će zapamtiti pokrete i potom ih ponavljati u petlji.

Oni koji su možda zainteresovani za programiranje, svoje kreacije će moći da naprave da budu još kompleksnije jer su roboti kompatibilni s Arduino platformom, piše GigaOM.

 

 

 


Buka preporuka

Nauka i tehnologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.