Albanci napali Novaka Đokovića. Otac stao u odbranu sina: Jesmo nacionalisti, Kosovo je srce Srbije

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, odgovorio je na prozivke na račun njegovog sina, a koje su stigle od ambasadora Kosova u Bugarskoj Edona Cana.

BUKA portal / 13. Januar 2020

Naime, Cana komentarisao je na Tviteru način na koji su srbijanski teniseri proslavili pobjedu na ATP kupu u Australiji. On je posebno bio oštar prema Novaku Đokoviću.

Na snimku koji je podijeljen na društvenim mrežama vidi se kako Novak Ðoković i Viktor Troicki pjevaju "Marš na Drinu", dok je na drugom snimku uslijedilo zajedničko pjevanje pjesme "Vidovdan".
 

"Nakon vojnog marša, nastavili su Kosovom. Možeš biti ATP pobjednik, ali ostaješ primitivac, zaostao i običan balkanski nacionalista i šovinista. Nije slučajno što je Novak Ðoković najmanje voljen teniski šampion u historiji", napisao je Cana na Twitteru.

Međutim, otac Novaka Đokovića, izjavio je u jutarnjem programu TV Prve da je Novak nacionalista, kao što je i on, ali i većina ljudi u Srbiji.

"To nije ništa ružno, mi volimo svoj narod i svoju zemlju. Ali ne mrzimo tuđi narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i da znate da je to naša sveta zemlja, kao što je za Јevreje Јerusalim. Prema tome, mi ćemo uvijek biti uz naše Kosovo i naš narod dolje i nemojte da mislite da će se tu nešto promijeniti za 10, 20, 100 ili hiljadu godina. Uvijek će Kosovo biti srce Srbije", rekao je Srđan Đoković.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.