Aleksandar Trifunović: Draga Doris, građani BiH na izborima znaju samo sebe da kazne

Novu karikaturu Nine Hadžić, po ideji BUKA magazina, posvećujemo Doris Pack

Aleksandar Trifunović / 27. Oktobar 2013

 Poslanica Evropskog Parlamente, Doris Pack , je tokom boravka BiH poslala još jednom, vise puta izrečenu, poruku ovdašnjoj javnosti , da su građani ti koji treba da kazne svoje političare koji ne rade svoj posao.

Ovo je još jedna od onih izjava koje odgovaraju svima, a da istovremeno ne znače ništa.

 

Političari BiH mogu da odahnu, a ako su ikad bili i stvarno zabrinuti zbog sankcija, posebno ekonomskih.

 

 

 

Neće se desiti ništa što bi ih omelo da nastave administrativno iživljavanje na nekoliko miliona građana zemlje koji u sve većem broju hitaju ka ekstremnom siromaštvu.

 

Međunarodna zajednica takođe može da odahne, jer nastaviti će mirno da da se bavi Bosnom i Hercegovinom strategijom nečinjenja i neodgovornosti za konačni rezultat.

 

Ovakva poruka je u startu jalova iz prostog razloga što je bez adresanta, kao i većina sličnih poruka evropskih visokih funkcionera poslednjih godina. 

 

Ako je i upućena građanima, onda je licemjerna jer dešava se nakon jednog neuspješnog ali skupog boravka vladajuće “šestorke” u Briselu.

Evropska administracija  izabrala je zatvorene sastanke sa ovdašnjim vlastodršcima vezane za budućnost zemlje i kada je ta strategija očekivano doživjela neuspjeh svu odgovornost je prebacila na građane BiH.

 

Na isti način kao što to uostalom rade i domaće političke elite koji svaku svoju aktivnost brane tim da su izabrane od naroda.

Iako s tim narodom odavno nemaju nikakve, a uskoro ni komšijske veze.

 

Da ima imalo volje i želje, znanja u želji evropske administracije  da pomogne ovo društvo onda nikada ne bi tu budućnost vezala za čin kažnavanja političara od strane građana.   Ako ništa drugo onda zbog toga onda zbog činjenice da građani BiH unazad 20 godina na izborima isključivo kažnjavaju sami sebe.

 

Potpuno izbezumljeni od svakodnevne medijske i lobotomije vladajuće većine, lobotomije o “njima” koji “nas” kao napadaju, o “nama” koji vas kao branimo građani će još dugo, dugo godina na izborima da biraju “svoje”, jer barem su “naši” a svakako su “svi isti”.

 

I to je taj usud zbog koga građani još dugo neće moći da kazne nikog osim sebe, a što je opet rezultat ličnog izbora.

 

 

Karikatura je zaštićena autorskim pravima, nije moguće preuzimanje bez dozvole redakcije. Za veću karikaturu pritisnite gornju fotografiju

 

Aleksandar Trifunović je glavni i odgovorni urednik BUKA magazina. Možete ga pratiti na twitteru  @AlexandarT 

 

 

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.