Aleksandar Trifunović: Sirotinjo, i dojučerašnjoj opoziciji si teška

Dragan Čavić, najglasniji  kritičar SNSD u predizbornoj kampanji objavio je juče da njegova stranka ulazi u razgovore sa SNSD, sa namjerom da postane dio vladajuće koalicije.

BUKA portal / 09. Novembar 2018

U intervjuu za BUKU na izborima održanim 2014 godine Dragan Čavić nije imao dilema u procjeni svog tadašnjeg političkog protivnika Milorada Dodika, vlasnika partije SNSD. “Sa režimom se ne pregovara , režim se ruši !” rekao je Čavić tada, dodavši” Mi ni sada ne želimo nikakve kompromise sa onima koji su nanijeli zlo vlastitom narodu tretirajući ga kao stado ovaca za šišanje,i kao blejeću masu koja treba da ide za čobanom bez obzira gdje on pošao.Za nas je promjena režima temelj svih promjena. Mi iskreno želimo promjene a do njih može doći samo ako shvatimo da se moramo suočiti sa ogromnom ekonomskom provalijom poslije njihovog odlaska i ako prestanemo sa praksom obmanjivanja vlastitog naroda zbog kratkoročne stranačke izborne potrebe”

 

Dragan Čavić, najglasniji  kritičar SNSD u predizbornoj kampanji objavio je juče da njegova stranka ulazi u razgovore sa SNSD, sa namjerom da postane dio vladajuće koalicije.

 

Osim što je ovo kraj jedne katastrofalne političke karijere i jedne partije, ovo je definitivno utabavanje staze ka jednopartijskom sistemu u Republici Srpskoj sa samo jednim ciljem političkog djelovanja ovdašnjih aktera scene, da se bude vlast.

Sve drugo je samo loš izgovor. Posebno patetična teza da se ide na pomirenje naroda. Ovo je pomirenje političara koje nema ama baš nikakve veze sa odveć zavađenim narodom.

Bizarno, ali opozicija koja je glasove dobila na kritici vlasti ulazi u koaliciju sa vlašću bez ikakve namjere da to objasni svojim biračima.

Sirotinjo i dojučerašnjoj opoziciji si teška …

Teza, svi su isti, najopasnija za razvoj demokratije i političkog života u jednom društvu tako dobija svoju potpunu i konačnu potvrdu. Mislim da će trotoari pred konzulatima biti premali za stampedo koji slijedi. Jer u partijama nema mjesta za sve koji bi da rade, a Milorad Dodik je jasno poručio pametnima i posebnima, sposobnima da se ne zavaravaju da mogu išta da naprave ako nisu članovi političke partije u vlasti.

Jedva smo hranili ovu vlast, kako li će tek biti i ovu dojučerašnju opoziciju, godinama gladnu javnog novca.

Kolega Dejan Šajinović je juče na konferenciji za štampu pitao Dragana Čavića, pa da li sam sada ja, pošto sam glasao prije mjesec dana na izborima za vas, ispao magarac ?

Čavić na ovo pitanje dobrog čovjeka koji mu je povjerovao kao i hiljade drugih da iskreno kritikuje ovaj režim, nije imao odgovor.

Mada sam siguran da i on i Dejan, pa i ti koji čitaš ovo, odgovor na to jednostavno ljudsko pitanje znamo.

I to je tačan odgovor. Dragan Čavić i sebe i nas je neljudski napravio magarcima


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.