Allyson Felix oborila rekord Usaina Bolta samo 10 mjeseci nakon porođaja

Samo 10 mjeseci poslije rođenja ćerke, američka atletičarka Allyson Felix vratila se na tron postigavši novi svjetski rekord.

BUKA portal / 02. Oktobar 2019

Na Svjetskom prvenstvu u atletici u Dohi, Kataru, Allyson je trčala prvu mješovitu trku u istoriji (muškarci i žene) na 4x400 metara. Američki tim je osvojio zlatnu medalju sa rekordnim vremenom, a Allyson je postala prva atletičarka (i među muškarcima i među ženama) koja je osvojila 12 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima, premašivši tako rekord koji je nekad dijelila sa Usainom Boltom.

Ona je inače jedna od atletičarki sa najviše osvojenih medalja u istoriji. Njena ćerka Camryn rođena je prije vremena carskim rezom u novembru 2018. godine. 

"Bilo je stvarno posebno," Allyson je kazala o pobjedi, u intervjuu za NBC Sports. "Bila je luda godina, tako da se osjećam blagoslovenom što sam ovdje i što sam trčala sa ovim sjajnim timom." Kazala je da je pred njom još mnogo posla, dodajući, "Zahvalna sam što sam zdrava, šta radim na tome da se vratim u formu. Osjećaj je dobar."
 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.