Ana iz Vriska u Banjaluci poklanja zaštitne maske

"Rado bih poklonila maske starijim osobama ili onima koji su ugroženi", kaže Ana.

BUKA/M.I.D. / 25. Mart 2020

Foto: Maske koje se poklanjaju

 

Ana Lukić, vlasnica modnog ateljea Vrisak rekla nam je da poklanja maske Banjalučanima kojima su te maske potrebne.

"Rado bih poklonila maske starijim osobama ili onima koji su ugroženi i koje je ova situacija sa koronavirosom pogodila. Došla su nam teška vremena, pa koliko možemo trebamo pomoći jedni drugima", rekla je za BUKU Ana Lukić.

Od juče su zaštitne maske preporuka za nošenje na javnim mjestima, međutim problem je što se u većini apoteka ne mogu kupiti jednokratne niti pamučne zaštitne maske. Veći proizvođači koji su se preorijentisali na proizvodnju maski ne stižu da šalju manji broj maski fizičkim licima, jer su pretrpani poslom za pravna lica.

Vlasnica modnog ateljea Vrisak odranije je poznata je po svom humanitarnom radu. Ona je prošle godine organizovala humanitarnu regiju koja je imala humanitarnu stranu i imala je za cilj skrenuti pažnju javnosti na grupe žena koje društvo na neki način stigmatizuje. Kroz reviju je pomogla oboljeloj Banjalučanki Dubravki Macanović.

Ana je radila i sa ženama koje su usljed terapije koje su primaju izgubile kosu. Ona je pravila turbane od  pamučnih i viskoznih materijala, ali i druge dodatke, koje je doirala oboljelim.

Ako želite masku možete joj se javiti na Facebook stranicu VRISAK.

Napomenimo da i Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje nošenje zaštitnih maski u javnosti.


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.