ATMOSFERA U BANJALUCI: Oklopna vozila na ulicama, pogledajte kako izgleda Trg Krajine

Na ulicama Banje Luke od ranih jutarnjih časova primjetno je jako policijsko osiguranje, u centru grada ne rade ugostiteljski objekti, zabranjeno je točenje alkohola, a dio ulica je blokiran za saobraćaj, zbog manifestacija kojima se obilježava neustavni Dan RS-a.

Buka tim / 09. Januar 2018

Nakon rijetkih građana koje koje smo u jutarnjim časovima uspjeli susresti na ulicama grada, oko 10 časova su počeli da se okupljaju na glavnom banjalučkom trgu gdje je nastupom banjalučkih osnovaca zvanično počelo obilježavanje Dan RS.

Planirano je da danas entitetski predsjednik Milorad Dodik uruči odlikovanje bivšem predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a u popodnevnim satima najavljen je defile pripadnika policije, vatrogasaca, lovaca i drugih službi te akademija, kao i prijem.FOTO BUKA


FOTO BUKA: Počasni vod MUP RS

Podsjetimo, Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je neustavan 9. januar kao dan RS, a Komisija za provođenje referenduma je 25. septembra 2016. godine provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana.

Bošnjački zvaničnici u RS-u su, 5. januara, podnijeli apelaciju Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti Zakona o "Danu RS-a", jer ga smatraju neprihvatljivim.


 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.