Banja Luka: Fizički napadnut novinar prije početka sjednice Vijeća naroda

Prije početka sjednice, radnik obezbjeđenja u Staroj zgradi Vlade gdje je smješteno Vijeće naroda RS, napao je novinara Srne Borisa Noga.

Elvir Padalović / 29. Novembar 2016

Nogo je za BUKU rekao kako ga je obezbjeđenje izbacilo bez ikakvog objašnjenja uz verbalne prijetnje.

 

Kako je prenijela reporterka N1, obezbjeđenje ga je pred mnogobrojnim novinarima i snimateljima izgurao Nogu iz zgrade bez razloga."Počeli su i da nas tuku. To je poslednji stadij nezavisnog novinarstva na Balkanu" napisao je na Tviteru novinar Dragan Maksimović.


Ispred Vijeća naroda zbog incidenta novinarima se izvinio Pero Petrović, delegat Kluba Srba koji je kazao da će o napadu informisati i Nadu Tešanović, predsjedavajuću Vijeća naroda RS.

 

Inače novinarima nije bio dozvoljen boravak unutar prostorija, pa čak ni boravak u restoranu "da ne bi pravili gužvu"

 

U ime Narodne skupštine RS napad na novinara je osudio njen  potpredsjednik Nenad Stevandić, kao i  Šef Kluba Bošnjaka  u Vijeću naroda Mujo Hadžiomerović.

 


Policija RS je nakon Press konferencije predstavnika NSRS i Vijeća naroda legitimisala novinara SRNE Borisa Nogu, što je izazvalo negodovanje kod prisutnih  novinara.

 

Inače, na današnjoj zajedničkoj sjednici Vijeća naroda i Narodne skupštine RS nisu usaglašeni stavovi, te će Ustavni sud RS odlučivati o Zakonu o Danu Republike Srpske. 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.