Banjalučki komičar pravi sjajne strip karikature naših političara pomoću aplikacije (FOTO)

Već nekoliko sedmica domaća javnost dijeli po duštvenim mrežama neobične strip-karikature autora Mirka Komljenovića - Mirkana.

BUKA / E.P. / 06. Mart 2020

Mirkana ne treba mnogo predstavljati, okušao se u televizijskim i radio emisijama, a najviše nastupa kao stand-up komičar. 

Kaže za BUKU kako neke njegove šale jednostavno nisu bile izvodljive na sceni, jer je u njima presudan vizuelni efekat. Tada mu je palo na pamet da bih te šale koje sam napisao mogao da napravim u formi stripa.

Prva prepreka je bila ta što, kako kaže jako je loš crtač. 

Kada bih vam nacrtao zeca i šargarepu, vi ne biste ni uočili razliku. Eto, toliko loše crtam. Onda sam pronašao aplikaciju koja fotografije pretvara u strip. Na taj način sam mogao sa realizujem svoje ideje. Moje je samo da osmislim scenario, a aplikacija će odraditi svoje. Tako da ovo, u neku ruku, i nisu orginalni stripovi. Više su kineski" kaže Mirkan za BUKU.

Glavni heroji njegovih stripova su političari, tako da zapravo strip umjesto heroja ima svoje antiheroje.

"Odlučio sam se na političare jer smatram da se njihove (anti)politike trebaju ismijavati i izvrtati ruglu, ako se uopšte može izvrnuti ruglu nešto što je samo po sebi ruglo" kaže Mirkan za naš portal.
 

Pogledajte samo neke od ovih stripova

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.