Benjamin Netanyahu se obraća građanima Kosova

Videoobraćanje Netanyahua biće prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije.

BUKA portal / 14. Septembar 2020

Dvije sedmice poslije sporazuma u Washingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Kosova i otvaranja ambasade prištinskih institucija u Jerusalemu, izraelski premijer Benjamin Netanyahu obratit će se u utorak građanima Kosova videoporukom, prenosi Tanjug.

Netanyahu će se građanima Kosova obratiti u utorak, 15. septembra, kada se obilježava Roš Hašana - jevrejska Nova godina, pišu prištinski mediji.

Kako je najavljeno, videoobraćanje Netanyahua biće prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su najavili organizatori, pored videoporuke Netanyahua, tokom ceremonije će postojati i mogućnost uspostavljanja direktne veze s izraelskim premijerom.

Na ceremoniju će biti pozvani predsjednik privremenih prištinskih institucija Hashim Thaci, predsjednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdullah Hoti.

Obraćanju Netanyahua prisustvovat će glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator događaja, navode prištinski mediji.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.