Beskućnik je postao milioner, sada pomaže drugima koji su se našli u sličnoj situaciji

Dao je sve od sebe i postao ono o čemu mnogi od nas sanjaju.

BUKA portal / 14. August 2019

Heri Sanders je sa 17 godina postao beskućnik, da bi nedugo zatim "stao na noge" i postao milioner.

Ovaj mladić iz Melburna je osnivač i vlasnik kompanije "Studiohawk", čija vrednost je procenjena na 1,5 miliona australijskih dolara.

Heri želi da pomogne ljudima koji su u sličnoj situaciji u kojoj se on nalazio, a za put do uspeha ističe pet stvari među kojima su spavanje i nenošenje odela, piše LadBible.

"Najvažnije je da obučete ono što će istaći vašu ličnost. Nikada ne nosim odela. Kada imam sastanak ili kada sam u kancelariji ceo dan, nosim ono što volim i u čemu se osećam prijatno", rekao je Sanders.

On smatra da je pogrešno da jedan 21-godišnjak, misleći na sebe, nosi skupa odela jer to odaje pogrešan utisak i šalje pogrešnu poruku drugim ljudima.

"Mnogi misle da je neophodno raditi celu noć da bi se postigao uspeh. Ne možete se odreći sna zbog posla. Ja uvek spavam osam sati ili više kako bih mogao da dam sve od sebe", rekao je on.

Dao je sve od sebe i postao ono o čemu mnogi od nas sanjaju. Ali njegov put od beskućnika do milionera nije bio nimalo lak.

Tokom života na ulici spavao je i boravio svuda, ali mu je prva noć bila najgora.

"Nisam znao gde da idem i šta da radim. Proveo sam nekoliko noći ispod mosta. Užasno sam se osećao pri pomisli da od nekog treba da tražim pomoć. Bilo je mnogo problema, ali sam se trudio da sebi obezbedim hranu", rekao je Heri.

Iako je to bio najteži period u njegovom životu, kaže da je iz njega dosta toga naučio.

"Bilo je mnogo loših momenata u tom periodu mog života, ali me je iskustvo beskućnika nateralo da sazrim i naučim važne životne lekcije", istakao je Sanders i dodao da bez tog iskustva ne bi bio ono što je sada.

Bio je uporan u nameri da napravi uspeh, što je i uradio. Stvorio je kompaniju koja se bavi optimizacijom pretraživanja stranica na internetu u cilju da one budu što vidljivije korisnicima, a poslovanje je proširio i u Londonu.

Heri je za kraj istakao pet stvari koje smatra ključnim za uspeh:

1. Oblačite i nosite ono što volite.

2. Spavajte najmanje osam sati.

3. Što više čitajte o stvarima koje volite.

4. Budite štedljivi. Manje trošite novac kada ste u prilici da to uradite.

5. Pronađite svrhu svog postojanja. Ako samo tražite novac, onda verovatno nećete uspeti.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.