"Bio je tužan, oči su mu bile pune suza": Rajko Grlić o Glogovcu i filmu "Ustav Republike Hrvatske"

"Popilo se te noći, Cigani su nam svirali do zore, sve je bilo divno, ali ja sam osećao da njega tišti gorak ukus. I znao sam šta je", rekao je Grlić, a preneo Blic

BUKA portal / 24. Decembar 2018

Reditelj Rajko Grlić govorio je na izložbi fotografija Nebojše Glogovca (priredila Maja Medić) u Dvorani kulturnog centra, gde se setio snimanja filma "Ustav Republike Hrvatske", i otkrio da je Glogavac na prvoj projekciji bio tužan.

"Kada se projekcija završila, gledao sam u Nebojšu, koji je tada prvi put video film i video sam da je bio tužan. Popilo se te noći, Cigani su nam svirali do zore, sve je bilo divno, ali ja sam osećao da njega tišti gorak ukus. I znao sam šta je", rekao je Grlić, a preneo Blic.

"U filmu ima scena ispovesti Vjekoslava Kralja kad govori o čoveku s kojim je proveo život koji je umro. I on to priča u dugoj sekvenci od šest-sedam minuta, govori o dubokoj ljubavi sa čovekom koga više nema, o praznini koja ostane kad onaj kog voliš nestane. I sećam se, pred jutro, negde oko četiri sata, kad je trebalo dosnimiti još samo dva-tri kadra u toj sceni, da je on bio pun suza i rekao: 'Ovo je to zašto se ja bavim ovim poslom'", ispričao je Grlić.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.