Bojović tužio Brankicu Stanković

Autorka Insajdera Brankica Stanković otkrila je, na skupu Profemina, da ju je prije mjesec dana tužio Luka Bojović zbog objavljivanja službenih bilješki.

B 92 / 03. April 2014

Riječ je o policijskim bilješkama objavljenim u knjizi "Insajder - moja priča", u kojoj je Stankovićeva iznijela detalje iz svog života, zašto je dobila policijsko obezbjeđenje i kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda.

U knjizi je, između ostalog, objavila službene bilješke, koje su zavedene u MUP-u i drugim nadležnim institucijama, a u kojima se navodi da je kupljen snajper za njenu likvidaciju, i da iza toga stoji Luka Bojović.

Iako je knjiga objavljena prije šest mjeseci i sadrži brojne informacije i dokumenta iz nadležnih insitucija o ugrožavanju njene bezbjednosti, do sada nije bilo reakcija ni odgovornih u institucijama niti stručne javnosti. Kako je Brankica Stanković na današnjem skupu "Profemina" ironično primjetila, jedina reakcija koja je za to vrijeme stigla jeste tužba Luke Bojovića.

"U tužbi se navodi da službena bilješka sa operativnim podacima predstavlja tajni dokument i da ne može biti objavljena. Informacija da Luka Bojović stoji iza toga nije moja informacija već zvanični podatak MUP-a. Tako ispada da neko naruči vaše ubistvo, vi to objavite, pa vas on tuži jer je to 'službena tajna'", rekla je Stankovićeva.

Luka Bojović, jedan od najtraženijih kriminalaca srpskog podzemlja, uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji zbog sumnje da je odgovoran za više teških krivičnih djela. I dalje u Španiji, u ekstradicionom pritvoru čeka na rješenje o izručenju Srbiji.

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.