Borenović: Sramota je da nećeš da radiš a primaš platu i imaš sve privilegije! Znate li koliko su dosad ti neradnici koštali građane ove zemlje? Neki preko sto hiljada...

Poslanik PDP-a Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović danas se ponovo obrušio na SNSD i njegove koalicione partnere zbog blokiranja rada državnog organa zakonodavne vlasti.

BUKA / E.P. / 13. Novembar 2019

Poslanici Partije demokratskog progresa u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović i Mira Pekić održali su danas u Banjaluci konferenciju za novinare.

Borenović je rekao u Banjaluci kako je sramno da se neradnici poslanici sramno hvale svojim neradom, pa čak i pozivaju druge da blokiraju parlament BiH. Na taj način pokazuju svoje licemjerno lice. 

"Sramotno je da neradnici blokiraju rad institucija. Činjenice govore da smo nas četvoro pripremili inicijativu iz poslaničkog kluba SDS i PDP, i želimo da odblokiramo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na jedan vrlo jednostavan način koji uopšte ne zadire bilo kakav ustavni okvir i Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Ovim načim pridlogom želimo da omogućimo da oni poslanici koji žele da rade da budu u tim parlamentarnim komisijama" rekao je on.

Suštinski to znači, dodao je, ako poslanici SNSD-a i drugih političkih partija neće da rade u komisijma, mi ćemo morati da budemo ne u jednoj ili dvije, nego u četiri komisije parlamentarne i na taj nači omogućiti d ajedna trećina poslanika iz Republike Srpske bude u svakoj parlamentarnoj komisiji dok se ovi ne dozovu mudrosti. 

Naše rješenje je jednostavno - branislav će umjesto u dvije morati biti u četiri komisije, isto vrijedi i za Mektića i za Šarovića i odmah da znate te komisije se ne plaćaju.

On je još jednom napomenuo da je potpuna laž da se ovim prijedlogom nešto suštinski mijenja po pitanju ključnih dijela Poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH.

"Godinu dana poslanici SNSD-a i još nekoliko stranaka ne žele da dostave članov ekomisija i blokiraju rad parlamenta i još se hvale tim. Ja mislim da je pogrešno da se zaustavi život zbo neke frustracije. To je bezobrazno prema narodu koji ih je birao. Danas u Parlamentu imate dvije vrste poslanika. Neradnike i one koji hoće da rade. I jedni i drugi imaju primanja i privilegije. Sramota je da nećeš da radiš a primaš platu i imaš sve privilegije. Znate li dosa koliko su dosad ti neradnici  koštali narod i građane ove zemlje? Nekih od njih već preko 100 000 konvertibilnih maraka" rekao je Borenović danas u Banjaluci.

Mira Pekić je rekla kako odbacuje sve insinuacije koje se tiču položaja predstavnika Republike Srpske i položaja Republike Srpske u institucijama BiH.

"Gospodin Denis Zvizdić je izabran sa 23 glasa od 42 poslanika. U tih 23 ZA, je bilo 9 glasova SNSD-a i ostalih. On ne bi bio izabran da nije bilo ovih glasova i zato ih molimo da završe posao koji su započeli sa formiranjem vlasti" rekla je ona.

 

 

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.