Brutalno napadnuti migranti: Ocu i sinu prerezali vrat, dječak jedva preživio

Na putu prema SAD-u, migranti otac Rudy i sin Cristian iz Guatemale brutalno su napadnuti.

BUKA portal / 12. Juli 2019

CNN

Meksičke vlasti su ih pronašle prije nekoliko dana, kada je otac već preminuo, a dječak se jedva držao u životu.

Kako prenosi CNN, dječak je primljen u bolnicu sa ranom dugom sedam centimetara. Pronađen je kako leži u očevom zagrljaju. 

Njih dvojica su se zaputili u smjeru SAD-a, a napadnuti su kada su putovali preko Veracruza u Meksiku. Otac je imao 37 godina, a dječak ima deset. Guatemalu su napustili 28. maja, kada su krijumčaru platili da ih "prebaci" do Sjedinjenih Američkih Država, ali ih je on napustio u Meksiku, gdje su i oteti.
 

CNN@CNN

Migrants traveling through Mexico are routinely the victims of crimes that range from theft and extortion to rape and murder https://cnn.it/2jzdl6g 

276

Twitter Ads info and privacy

Boy survives after being left for dead with father's body in Mexico

They had been brutally attacked while traveling across Veracruz state in Mexico, in a tragedy that underscores the desperation driving so many Central Americans to make the dangerous trek north to...

cnn.com

355 people are talking about this


Otmičari su članovi narko kartela Los Zetas, te su nakon otmice kontaktirali porodicu žrtava u SAD-u tražeći otkupninu od 12.000 dolara. Nakon što je porodica prikupila i poslala 8.000 dolara, otmičari im se više nisu javljali. 

Cristian i Rudy su putovali sa stricom i sinom, koji su uspjeli pobjeći otmičarima. Cristian je odmah nakon pronalaska odvezen u bolnicu u Cuatli gdje je operisan, te se trenutno oporavlja. 

Ovo nije prvi napad na migrante koji putuju prema SAD-u. Naime, napadači ih često presreću i pljačkaju, otimaju, siluju i ubijaju.

 

 

Klix


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.