Buka reportaža o Japodskim Otocima, kućici na drvetu i srcastom ostrvu u sred čiste i blistave Une

Kada ptice iz vazduha gledaju, Japodski otoci im izgledaju kao srce. Zahvaljujući dronovima, u to se fotografijama iz vazduha možemo uvjeriti i sami. Stvarno, pravo srce.

Aleksandar Trifunović / 28. Juni 2019

Od trenutka ulaska u ovaj turistički dragulj u sred Une, na par kilometara od Bihaća, ne možete se načuditi ljepoti prizora. Una, jedna od najljepših bh. rijeka, okružuje ostrvce sa svih strana. 

Ona se ovdje može piti koliko je čista. Sve je prilagođeno odmoru i uživanju. Ležaljke, terase, restoran sa odličnom domaćom hranom, nezaobilazna pastrmka i grilovano povrće. Tu je i ljetna bašta sa odličnom muzikom i terasom nad rijekom. Čistu vodu možete zagrabiti čašom iz Une i napiti se kad god želite. Nemojte se začuditi kada vam priđe malo lane, vlasnici Japodskih otoka su ga zbrinuli i sada slobodno šeta između drveća, bez straha od ljudi. Jedinstven objekat na ostrvu je kućica na drvetu. Funkcionalna, uredna, sve sa kupatilom. Odlično dizajnirana, mislilo se o svakom detalju unutar objekta, a sa terase pruža se jedinstven poled na Unu. Ako ste odvažniji, kao što je Armin Amidžić, vlasnik Japodskih Otoka, onda sa ove terase ujutro, umjesto umivanja, možete skočiti u Unu. 

Armin sa svojim timom provodi sve svoje vrijeme na ostrvcu, unapređujući sadržaje svake godine i čineći ovo mjesto jednim od najljepših turističkih mjesta u našoj zemlji. Autor ovih redova i fotografija posjetio je Japodske Otoke sa porodicom, nakon mora i slobodno mogu reći da su ta 24 sata u potpunosti parirala boravku na moru. Od vožnje čamcem po Uni, pa sve do jutarnjeg raftinga, jutarnje kafe u potpunom miru, dočeka i usluge, ovo mjesto u obliku srca nam je priraslo srcu.  

Osjećali smo se dobro i dobrodošli. Upoznali smo dječaka i djevojčicu iz Pariza - kažu da svake godine dolaze ovdje sa roditeljima da uživaju u prirodi i daleko od tamošnje buke i gužve. Dok su djeca odbrojavala i sakrivala se iza drveća, veselo se igrajući žmurke, pomislio sam kako se iz vana izgleda bolje vidi koliko toga ovdje, ispred nosa, imamo lijepoga. 

Uživajte u fotografijama a više informacija potražite na FB stranici Japodskih otoka 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.