Centar za predškolsko vaspitanje: Nemamo novac da isplatimo martovske plate. Radnici su uznemireni

Radnici su uzmemireni. Još uvijek imamo zalihe hrane za vrtiće. Računi mogu da čekaju, ali pitanje koliko...

Foto: BUKA

 

Radnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci održali su danas konferenciju za medije povodom situacije nastale neusvajanjem budžeta i moguće najave štrajka radnika ove ustanove.  Iz Gradske uprave dobili su informaciju da im ne mogu isplatiti martovske plate, jer nije usvojen Budžet grada, a skoro svi radnici su u kreditima.

Vesna Banjac, direktorica Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Banjaluka rekla je da je ustanova obaviještena da neće dobiti plate za mart.
"Radnici su uzmemireni. Još uvijek imamo zalihe hrane za vrtiće, a da ‘računi mogu da čekaju, ali pitanje koliko’. Sa dobavljačima je dogovoreno da za sada dostavljaju hranu i higijenske potrepštine. Treba da prvo obezbijedimo redovne plate, a zatim nagraditi one koji su trenutno opterećeni. Ukoliko se ovakva situacija nastavi, radnici će biti prinuđeni da štrajkuju”, rekla je danas Vesna Banjac.

 

Apelovala je na zdrav razum i da je važno da se odbornici dogovore oko Budžeta.

Slađana Mišić, vaspitačica, rekla je da šalje poruku roditeljima, odbornicima i svima ostalima da stanu uz njih "jer vaspitači moraju imati mentalni i ekonomski mir kako bi radili sa djecom."

Dodala je da sa ovog mjesta šalju poruku svima da ih podrže, kako roditeljima, odbornicima i političarima.

 

Vaspitačica  Milanka Vidović pohvalila je direktoricu Vesnu Banjac.
''Otkad je ona na mjestu direktora, mi smo cijenjeni, a ranije smo bili pod velikim pritiskom, ucjenjivani i šikanirani i nismo smjeli ništa reći."

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, komentarišući moguće ponovno imenovanje bivše direktorice Jelene Kurtinović na čelo Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, protiv koje se vodi istraga, rekla je da se nada "da će glas razuma prevladati."

 

Podsjećamo, Skupština grada Banjaluka još nije usvojila budžet za ovu godinu zbog čega su gradske ustanove i preduzeća došli u finansijske probleme.

Trenutno gradske vrtiće pohađa 2.200 mališana.

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.