Čestitao joj na obavljenom poslu: Zamjenik gradonačelnika Bora (60) podnio ostavku zbog slika na kojima ljubi maloljetnicu

Zamjenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) našao se u središtu skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i grli sa djevojčicom od 15 godina osvanule na Fejsbuk profilu te maloljetnice.

BUKA portal / 06. Decembar 2018

Nezvanično, kada su fotografije iscurile u javnost, od Perića je zatraženo da odmah podnese ostavku.

Perić je podnio ostavku, a u obrazloženju odluke da se povuče sa mjesta zamjenika gradonačelnika naveo je da su u pitanju lični razlozi.

Kako pišu “Večernje novosti”, slike su ubrzo po postavljanju sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, vidio i “skinuo” veliki broj pratilaca ove društvene mreže. U cijeli slučaj se, ubrzo, umiješala i policija, ali nema dokaza da je funkcioner u Boru počinio krivično djelo

“Čestitao sam joj na dobro odrađenom poslu”

Perić je, navodno, kazao da je fotografija njegovog poljupca sa djevojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim djevojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način./

– Imali smo skup u lokalnom Domu kulture i tu su bile djevojčice, koje su ukrašavale salu. Ušao sam i vidio da su posao obavile odlično, zbog čega sam im čestitao – navodno je izjavio Perić.

Takođe, navodno je kazao da na drugoj fotografiji ne vidi ništa sporno. Međutim, nakon što su fotografije dospjele u javnost, u cijeli slučaj se umješala i policija.

– Djevojčica je negirala da je imala bilo kakav odnos sa tim funkcionerom – kaže izvor iz istrage. – Međutim, maljoljetnica kao da je bila pripremljena i unaprijed znala kako treba da odgovori.

Sagovornik lista kaže da je djevojčica starija od 14 godina, zbog čega nema krivičnog djela obljube nad djetetom.

– S druge strane, ako je nešto i bilo između njih, to nije bilo pod prisilom – kaže izvor. – Prema tome, mi nismo imali nikakav zakonski osnov da reagujemo.

Inače, Branko Perić je već dugo u politici i uvijek je važio za korektnog čoveka, sa kojim se otvoreno moglo razgovarati.

Fakultetski je obrazovan, uvijek je imao pristojan odnos sa ljudima, tako da su fotografije koje su isplivale u javnost izazvale pravi šok u borskoj javnosti.

 

Blic


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.