ĆEVABDŽINICA KRIVA ZA ZAGAĐENJE VAZDUHA? Burna rasprava u kantonalnoj skupštini Sarajeva

Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se danas o problemima u vezi sa zagađenošću vazduha, a kao jedan od glavnih krivaca za to što je Sarajevo proglašeno najzagađenijim gradom na svetu, proglašena je lokalna ćevabdžinica.

BUKA portal / 05. Decembar 2018

 

Naime, član stručnog tjela za sprovođenje plana interventnih mjera u Kantonu Sarajevo, Plamenko Tais, koji je prezentovao informaciju o kvalitetu vazduha u Sarajevu, rekao je da taj grad jeste zagađen ali da se analizator američke ambasade, koja je radila mjerenje vazduha, nalazi u blizini ćevabdžinice.

Njegovu izjavu komentarisao je poslanik Saveza za bolju budućnost Zvonko Marić, rekao je da nije u potpunosti zadovoljan tim zaključkom.

 

– Nadam se da su shvatili u američkoj ambasadi, kao što smo i mi shvatili da je uzrok ćevabdžinica. Ne znam za smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja vazduha – rekao je Marić.

Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i zaštite životne sredine Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, ocenio je da su pojedinačna mala ložišta najveći zagađivači te je potrebno napraviti novu analizu koja će pokazati koji je stvarni procenat uticaja saobraćaja na kvalitet vazduha.


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.