CIK potvrdio rezultate izbora u Mostaru

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici potvrdila je rezultate izbora u Mostaru, održanih 20. decembra prošle godine.

BUKA portal / 19. Januar 2021

Za odluku o potvrđivanju izbora glasalo je šest članova CIK-a, a protiv ove odluke bio je član CIK-a Vlado Rogić. Njeno donošenje uslijedilo je nakon što je Sud BiH odbio sve tri žalbe na odluku CIK-a o rezultatima izbora u Mostaru i zahtjeve za novo brojanja glasova u tom gradu.

Naime, CIK BiH je u četvrtak, 14. januara, donio novu odluku o izmjeni rezultata izbora u Mostaru, a rok za žalbe bio je dva dana.

Predsjednik CIK-a Željko Bakalar kazao je da su u CIK BiH stigle tri žalbe – Platforme za progres, SDP-a i Naše stranke.

Ovo je 35 vijećnika Gradskog vijeća Mostara.

Vijećnici HDZ-a BiH: Mario Kordić, Goran Bošnjak, Radmila Komadina, Miroslav Grubišić, Miljana Kovačević, Damir Šunjić, Tomislav Primorac, Ivan Zelenika, Marko Novak, Stanko Ćosić, Antonio Zelenika, Snježana Brkić, Kažimir Milićević.
Vijećnici Koalicije za Mostar: Zlatko Guzin, Nataša Jekić, Salem Marić, Anel Kljako, Adil Šuta, Haris Nazdraić, Adem Macić, Mirza Drežnjak, Ibro Husnić, Jasmin Pandur, Alis Čolaković.

BH Blok: Adela Gosto, Lamija Vinković-Duranović, Irma Baralija, Sanel Žuljević i Boška Ćavar, Arman Zalihić

Hrvatska republikanska stranka: Slaven Bevanda, Vesna Šunjić, Slaven Raguž.

Prva mostarska partija: Nazif Derviškadić.

Srpska lista SNSD- SDS "Ostajte ovdje": Velibor Milivojević.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.