Čović: U ponedjeljak pokrećemo raspravu o Izbornom zakonu. Nećemo bez SNSD-a

Sjednica Predsjedništva HNS-a danas je završena u Drvaru, nakon čega se predsjednik ovog tijela Dragan Čović ponovo obratio medijima.

BUKA portal / 10. Oktobar 2019

On je istakao da je postignut dogovor o jedinstvenom djelovanju HNS-a kada je riječ o bilo kakvim političkim aranžmanima, bez ostavljanja prostora za bilo kakve podjele.

- Ali osnova svega je da mi konkretnim obilascima ovdje izdvajamo problem po problem te da s entitetskog i kantonalnog nivoa pomognemo. Naravno da ćemo mi ovaj prostor izdvojiti kao područje interesa Republike Hrvatske iz više razloga jer je i granica s te strane, međutim, ja sam rekao ovdje i opet ću ponoviti i mi moramo to uraditi s nivoa Vlade HNK pa onda s viših nivoa vlasti za ove ljude ovdje da im olakšamo život da se ne odlazi s ovih prostora - izjavio je Čović.

Također je kazao da će podržati izgradnju autoceste kod Modriče i Garevca, te pomoći i podržati privredu stanovnika tog područja, a posebno Hrvata.

- Kada je riječ o Izbornom zakonu, mi ćemo ići s jednom inicijativom HNS-a prema našim partnerima s kojima želimo razmišljati o budućnosti BiH, osobito Federacije BiH. Već u ponedjeljak s jednim dopisom ćemo pokrenuti raspravu oko Izbornog zakona -  poručio je Čović.

Na pitanje novinara bi li HDZ ušao u novo Vijeće ministara bez SNSD-a, Čović je odgovorio kratko - ne bi.

Avaz


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.