ČOVJEK JE JAČI MRTAV,NEGO NEČOVJEK ŽIV: I danas više stotina Banjalučana tražilo Pravdu za Davida (FOTO)

Više stotina Banjalučana i večeras je na Trgu Krajine zatražilo Pravdu za Davida.

BUKA/E.P. / 01. April 2018

Jedna od glavnih parola večeras bila je : "ČOVJEK JE JAČI MRTAV, NEGO NEČOVJEK ŽIV"

Podsjetimo da je  Davor Dragičević, otac nastradalog Davida okupljenima ranije rekao da neće odustati od istine o smrti svog sina. Poručio je da će se javno ubiti ako se dokaže da je njegov sin provalnik i samoubica.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je u subotu na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas, i to poslije višednevne potrage, koja je počela nakon što je nestanak prijavljen u prošlu nedjelju.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani, koje je smrt uzornog studenta Elektrotehničkog fakulteta i šokirala i potresla.


Prema zvaničnim informacijama, utapanje je uzrok smrti Davida Dragičevića, a na tijelu je imao povrede. Zvanična istraga "utvrdila" je da su kod Davida pronađeni predmeti iz jedne pljačke kuće u Banjaluci. Ono što nije utvrđeno jeste na koji način je Davidovo tijelo dospjelo u rijeku.

Nakon što su objelodanjeni prvi zvanični rezultati istrage u vezi sa smrću Davida Dragičevića, ogroman val nezadovoljstva i nepovjerenja u ovu zvaničnu verziju natjerali su hiljade građana da izađu na ulice Banjaluke.Dan nakon prvog okupljanja, održao se sastanak ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i Predsjednika RS Milorada Dodika, koji su naložili ponovnu istragu, ali i obdukciju tijela, koja je obavljena prije nekoliko dana. Rezultati nove obdukcije još nisu poznati javnosti.

Pogledajte fotografije koje smo zabilježili

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.