Da li su za tužiteljku Slavicu Matijaš iz Banjaluke novinari kriminalci?!

"Danas nas je zateklo pitanje kako mi znamo da su te riječi izgovorene nama, a ne novinarima koji su bili prisutni", rekao je Perduv.

Maja Isović Dobrijević / 13. Oktobar 2021

 

Glavna rasprava u disciplinskom predmetu koji se vodi protiv tužiteljke Okružnog javnog tužilaštva Banjaluci Slavice Matijašodržana je danas, a kao svjedoci saslušani su Sofija Grmuša, Merlina Ivić i Ozren Perduv.

Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida rekao je da su danas saslušani u svojstvu svjedoka u prostorijama VSTV-a BiH.

"Juče je saslušano naših dvoje saboraca. Mi smo opisali sve ono što se dešavalo 1.12. ispred Okružnog javnog tužilaštva. Ponovili smo ono što smo čuli tog dana od tad nama nepoznate gospođe koja je izašla iz Tužilaštva, a to su riječi - Opet ovi kriminalci. Kasnije smo saznali da je te sramne riječi izgovorila tužilac tog tužilaštva Slavica Matijaš, a što je skandalozno", rekao je Perduv za BUKU.

Dodaje da su danas oči u oči bili sa njom i njenim braniocem.

"Ona negira da je to izgovorila uprkos činjenici da je nas šestoro to čulo i da postoji video snimak. Danas nas je zateklo pitanje kako mi znamo da su te riječi izgovorene nama, a ne novinarima koji su bili prisutni? Nevjerovatno. Disciplinska komisija VSTS-a na čelu sa tužiteljkom Željkom Radović je profesionalo uradila svoj posao danas. Očekujemo da će Slavica Matijaš biti sankcionisana, mada smatramo da su te zakonom propisane sankcije neadekvatne", ističe Perduv.

Članovi neformalne grupe građana "Pravda za Davida" tužiteljku Matijaš su prijavili Kancelariji disciplinskog tužioca u decembru prošle godine, a nakon što im se ona obratila sramnim riječima "Opet ovi kriminalci" 1.12. prošle godine kada se nekoliko članova "Pravde za Davida" okupilo ispred Okružnog tužilaštva u Banja Luci protestujući zbog odlaska tadašnjeg glavnog tužioca Želimira Lepira u penziju.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.