Danas rekonstrukcija Vlade RS, šta će biti sa koalicijom SNSD-DNS?

Danas bi trebala biti izvršena rekonstrukcija Vlade Republike Srpske

BUKA / E.P. / 04. Juni 2020

Foto: BUKA

Ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić biće smijenjena danas. Rešićeva je član DNS-a iz Prijedora, a bila je ministar u vladama Aleksandra Džombića, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića. Uživa povjerenje bivšeg predsjednika DNS-a Marka Pavića.

DNS bi trebalo predložiti novog ministra iz bošnjačkog naroda. 

U Banjaluci će biti održana vanredna sjednica Predsjedništva DNS-a, na kojoj će biti riječi o koalicionim odnosima sa SNSD-om. 

Podsjetimo, sve je počelo prekompozicijom skupštinske većine, kada je DNS "zabio" nož u leđa svom glavnom koalicionom partneru SNSD-u te ušao u dil sa SDS-om. 

Počele su pljuštati ostavke i smjene skupštinskog rukovodstva u tom gradu, a zatim i u Gradskoj upravi Prijedora.

Prvo je ostavku podnio Mirsad Duratović na funkciju Predsjednika Skupštine Prijedora, a zatim su se ređale smjene.

Odbornici Skupštine grada Prijedor smijenili su sekretara gradskog parlamenta.

Odbornici su razriješili dužnosti i načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Radu Rosića i načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monju Kasalović.

Odbornici su imenovali Zlatka Ritana za vršioca dužnosti Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, a poništen je javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad.

Imenovane su komisije za primopredaju dužnosti direktora javnih ustanova vrtić "Radost" i Doma zdravlja Prijedor koje treba da se obave na osnovu sudskih presuda bivših direktorica Gordane Јekić i Slavice Popović protiv Skupštine grada Prijedor koja ih je 3. oktobra prošle godine razriješila dužnosti i imenovala Bojanu Kos i Milicu Marjanović.

Od 31 odbornika Skupštine grada Prijedora, novu većinu od danas čini šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA, jedan odbornik SDP-a BiH i jedan samostalni odbornik koji je istupio iz Kluba odbornika SNSD-a.

Oko SNSD-a okupljeno je 15 odbornika: šest od sedam odbornika SNSD-a, pet samostalnih odbornika, dva odbornika PDP-a, jedan odbornik DF-a i jedan odbornik nacionalnih manjina koji je član SNSD-a.

 

 

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.