Darko Rundek u NU2: Rekli su mi da sam pokazao kurac svemu, a ja tog nisam bio ni svjestan

ALEKSANDAR STANKOVIĆ ugostio je muzičara Darka Rundeka u Nedjeljom u 2.

Buka / 10. Decembar 2017

 

Rundek se na početku emisije osvrnuo na događaj kada je u emisiji Nedjeljno popodne tijekom nastupa grupe Haustor pokazao srednji prst. "Nisam bio ni svjestan da sam pokazao srednji prst. Rekli su mi: 'Svaka čast, stari, pokazao si kurac svemu', a ja nisam ni znao da sam to pokazao", objasnio je Rundek i uvalio Stankovića u probleme zbog riječi "kurac" u programu pa se morao ispričati.

"Sigurno idealiziramo novi val. Bilo je to lijepo vrijeme, puno se stvari poklopilo... Ali važno je reći da smo imali podršku, podršku Centra za kulturnu djelatnost omladine u kojem su sjedili Duško Ljuština i Putak, mogli smo svirati kad smo htjeli, stvarno smo imali njihovu podršku. Čini mi se da je to bilo dosta važno. Našli smo se u tom nekom povijesnom vakuumu, kad je Tito umro. Kao da je to bila neka vrsta kulturne revolucije, trebalo je povratiti taj neki val utopijskog mišljenja", odgovorio je na Stankovićevo pitanje je li novi val idealiziran ili je zaista bio takav kakvim ga danas gledaju.

 

"Bilo smo neka vrsta heroja u nekoj polubajci. Povjerovali smo u svoje herojstvo. Štulić je bio jedan od tih heroja, sjećam ga se kad se pretvarao u tog heroja iz jednog običnog dečka s gitarom. Mislim da je sasvim legitimno da je završio svoj put, bio je hiperproduktivan u svojoj zadnjoj fazi što je, po mom mišljenju, išlo nauštrb kvalitete. Sasvim je normalno i legitimno da se sad povukao sa scene", rekao je o Johnnyju Štuliću.

"Ja sam jedna nježna umjetnička duša i meni je to sve zaista bilo bolno. Nisam mogao vjerovati što su sve ljudi spremni učiniti", rekao je o razdoblju devedesetih.

"Lijepo je da pjesma intrigira ljude, lijepo je i da se pjesma interpretira ne mnogo načina. To je bilo vrijeme kad sam otkrivao tibetanski budizam. Zanimljivo mi je bilo to da je sloboda u svakodnevnim stvarima. Uže i 'gun' u toj pjesmi su meni bile aluzija na neke jednostavne životne vještine", objasnio je pjesmu Šal do svile za koju su mnogi ranije tvrdili da ima narkomanske konotacije, što on odbacuje.

 

Preuzeto sa index.hr

 

 


Buka preporuka

Seksologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.