Davor Dragičević je pokazao odgovor Republičkog tužilaštva a za BUKU kaže: Nedostaje taj jedan komad Davidove odjeće...

Davor Dragičević danas je podnio 90 novih prijava Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Elvir Padalović / 14. Juni 2018

On je novinaru BUKE pokazao odgovor Republičkog javnog tužilaštva na njegov zahtjev za formiranje novog tužilačkog tima u predmetu nastradalog Davida Dragičevića.

U odgovoru koji potpisuje glavni republički tužilac Mahmut Švraka, stoji, između ostalog, kako su "Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i tužioci toga tužilaštva, u konkretnom slučaju poduzeli čitav niz predistražnih radnji u cilju itvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti na rasvjetljavanju smrti Davida Dragčevića, te stoga ne bi bilo cjelishodno niti opravdano izuzimati predmet iz rada Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka niti predmet izuzimati iz rada već postupajućeg tužilačkog tima".

 "Ništa novo , oni samo kupuju na vremenu, to je očekivan odgovor. " kaže nam Davor Dragičević.

On kaže kako je namjera da se ljudi izmore kako bi što manje dolazili na Trg, te da se stvara Zid šutnje.

"Ne dešava se, nas je sve više i više, i biće nas sve više i više bez obzira na ljeto i godišnje odmore. To će se i pokazati 7.7. u Banjaluci na skupu Pravda za Davida" rekao nam je Davor Dragičević.

Za razne tekstove koji se objavljuju a u kojem se on i Pravda za Davida optužuju da su plaćenici i špijuni te da predvode obojenu revoluciju, Davor kaže da ti koji to pišu su plaćenici režima.

 

 

"Kao i dosad što su bili, samo se presvlače u drugu kožu" tvrdi Davor.

On je svrnuo i na jedan komad Davidove odjeće koji nedostaje.

"Nedostaje taj komad odjeće i ja tu nemam šta više dodati, svjesno se radi da se prikriju dokazi da se prikriju zločinci i ubice. Sve svjesno rade." kaže on.

On pitanje zbog čega kaže da ima dokaze i zašto ih ne iznosi u javnost, kaže kako to javnost i ostali očekuju ali on ne.

"Ja sam njima 15 dana dao sve dokaze  koje su uništili, nisu ništa uradili. Očekujem da nadležne isntitucije urade svoj dio posla, okvalifikuju djelo i da sudski postupak bude završen. kad oni to urade ja ću sve svoje materijale iznijeti putem video linka u evropske zemlje, svjetske zemlje i naravno RS i BiH" kaže Davor.

 On kaže da, iako iznosi tvrdnje u javnost kako ima dokaze, ga niko ne poziva na razgovor jer ne smije.

"Sarađujem sa Sinišom Kostreševićem i sarađivaću i dalje. Samo sa njim. Od skupštine RS očekujem da dignu ruku i dau svoje zaključke Anketnog odbora" kaže za kraj Davor Dragičević.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.