DETALJI PUCNJAVE U SALCBURGU Državljanin BiH slavio rođenje djeteta, a onda je nezvani gost ubio njegovog oca

BUKA portal / 07. Juni 2019

Pucnjavi u Salcburgu u kojoj je ubijen Samir Halkić (46) i lakše ranjen njegov sin Dženis Halkić (24) prethodilo je slavlje u jednom kafiću povodom rođenja drugog Dženisovog djeteta, koje je prekinuto kada je jedan od gostiju kafića počeo da vrijeđa žrtve, a zatim ispred lokala izvadio pištolj i pucao na njih.

Zanatska porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine slavila je u utorak uveče prinovu, rođenje Dženisovog drugog djeteta u kafiću “Fokus” u Salcburgu.

Veselje je prekinuto kada je u jednom trenutku jedan od gostiju kafića, inače lokalni mještanin koji nije bio zvanica porodice Halkić, počeo da vrijeđa žrtve.

U jednom trenutku je čak, kako pišu mediji, ošamario Dženisa. Kako bi riješio nesuglasice sa čovjekom koga je te večeri prvi put vidio, pozvao je svog oca i zajedno su izašli ispred lokala.

Zatim je pucač, za kog su svjedoci kasnije rekli da je porijeklom Albanac, izvadio oružje (pretpostavlja se pištolj) i počeo pucati na državljanje BiH ispalivši nekoliko hitaca.

Jedan metak pogodio je Samira u nogu, a jedan u srce, što je za njega bilo kobno jer se istog trenutka srušio na zemlju i preminuo na licu mjesta.

Jedan metak je probio je Džeinsova bedra, ali je mladić odmah prevezen u najbližu bolnicu i njegovo stanje je, prema pisanju austrijskog portala “oe24”, stabilno i on se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Napadač je potom pješice pobegao u nepoznatom pravcu i policija od utorka uveče intenzivno traga za njim. Na licu mjesta su pronađene čaure koje su poslate na vještačenje, ali ne i oružje iz kog je pucano. Iste večeri ispitani su i svi svjedoci koji su se u trenutku pucnjave našli u blizini kafića, ali opsežna potraga za Albancem u kojoj su učestvovale i tamošnje Kobre bila je neuspješna, piše Blic.

Kako su za tamošnje portale ispričali rođaci i prijatelji žrtava, Samir je bio divan čovjek i mnogo se radovao rođenju unuka, a njegov sin Dženis je veoma uspješan mladić. –

Mnogi zavide Dženisu jer je uspješan, dobro zarađuje, ima dvoje zdrave djece i predivnu suprugu, uspješan je na svim poljima – ispričali su rođaci ističući da je njegovo stanje sada stabilno ali se je i dalje u velikom šoku.

Blic/ OE24

 

 

 


Buka preporuka

Svijet

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.