Devetnaest novih Đurđevdanskih zvjezdica vas poziva na najbolju zabavu u regionu!

26. Đurđevdanski festival dječije pjesme, Banjaluka 2019. Sportska dvorana “Borik”, 10. maj u 20 časova

BUKA portal / 09. Maj 2019

Mališani iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije sutra od 20 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ pjevaju 16 novih dječijih hitova!

Svi  učesnici su već u Banjaluci, a nakon današnje Konferencije za medije, od 12 do 14 časova učestvuju na revijalnom koncertu u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ gdje će predstaviti svoje vokalne mogućnosti i šarm publici.

U popodnevnim časovima ih očekuje i tehnička proba u Sportskoj dvorani „Borik“ a 10.maja su u 10 časova u posjeti Gradonačelniku Banjaluke a očekuju ih i generalne probe pred finalni nastup u 20 časova.

Ulaznice za Festival po cijeni od 1KM možete kupiti u Sportskoj dvorani "Borik" i na portirnici RTRS-a, a kao i prethodnih godina sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ove godine u humanitarni fond ulazi i sav prihod RTRS-a od glasanja za nagradu publike, a kome će novac iz humanitarnog fonda biti dodijeljen odlučuje upravo pobjednik, odnosno u slučaju dueta pobjednici sms glasanja, naravno uz pomoć svojih roditelja.

Sve kompozicije i učesnike ovogodišnjeg festivala, kao i pravila za glasanje za nagradu publike možete pronaći na fejsbuk stranici festivala, DJURDJEVDANSKI FESTIVAL, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv

Talentovane male izvođače tokom godina uvijek su ocjenjivali renomirani i priznati vokalni solisti, muzički pedagozi, kompozitori i tekstopisci, pa tako i ove godine možemo ponosno da predstavimo naš žiri:

Jelena Tomašević, pop pjevačica iz Srbije, ujedno i  predsjednica festivalskog  žirija
Aleksandar Jošić, Muzički urednik programa Televizije RS
Igor Divjak, Muzički urednik Radija Republike Srpske
Maja Tatić,  muzičiki producet Muzičke prodikcije RTRS
Goran Vuleta, muzički pedagog i kompozitor iz Prijedora
Nina Deretić,  muzički pedagog i kompozitor iz Banjaluke
 Aleksandra Turova, izvođač prošlogodišnje pobjedničke kompozicije

Ove godine na Festivalu dodjeljujemo sljedeće nagrade:

tri nagrade za kompoziciju, od kojih je prva, ujedno i glavna nagrada Festivala, i nosi ime Jadranke Stojaković (Novčani iznosi za 1.2. i 3. nagradu su: 1500KM, 1000KM i  500KM)
Ostale nagrade su:
prva, druga i treća nagrada za interpretaciju (500KM, 300KM, 200KM)
nagradu za najbolji aranžman (300KM)
nagradu za najbolji tekst  (300KM)
nagradu za najbolji scenski nastup (100KM)
Imamo i nagradu žirija učesnika, o kojoj  odlučuju sami izvođači (100KM)
 a SMS glasanje, koje je u toku, odrediće ko dobija NAGRADU PUBLIKE (200KM) i ujedno će odlučiti kome će uručiti cjelokupan iznos iz humanitarnog fonda Đurđevdanskog festivala.

Ove godine tim Đurđevdanskog festivala spremio je mnoštvo iznenađenja za publiku, tako da su voditelji i domaćini na festivalu glumački par Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, a predsjednica žirija i gost revijalnog dijela festivala je pjevačica Jelena Tomašević.

Vidimo se 10.maja od 20 časova u Dvorani „Borik“!

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.