Dodik: BiH je država opasnog življenja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je paljenje srpskih zastava, promocija "Islamske države" i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi, jasan znak da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovu ne za Srbe.

srna / 27. Juli 2016

 Komentarišući video-snimak na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi gdje pale zastave Srbije, Dodik je podsjetio da vlast Srpske već godinama ukazuje "da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji djeluju širom Evrope i svijeta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam". 
"Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave uz prijetnje i pucnjavu iz pušaka, u kojoj se vezuju zastave `Islamske države` i ratne zastave takozvane vojske BiH, a u kojoj se sve to gura pod tepih", naglasio je Dodik. 

Predsjednik Srpske naveo je da je BiH danas najveći evropski izvoznik boraca u "Islamsku državu" po glavi stanovnika, ocijenivši da je to opasnost koja se u zajednici zvanoj BiH prećutkuje, a sva energija usmjerava se na napade na Republiku Srpsku i pokušaj njene razgradnje. 

"Ne ugrožava Republika Srpska evropski put BiH, kako to u javnosti zamjenom teza želi predstaviti političko Sarajevo, već radikalni islamisti i njihove pristalice inkorporirane u samu vlast i obavještajne službe u BiH, koji pokušavaju da destabilizuju i BiH, ali i cijeli region, pa i svijet", istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama iza islamista nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava takozvane Armije RBiH. U rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se pucanj.
Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.