Dodik: Moramo imati jakog predsjednika

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć na mitingu SNSD-a u Foči da je politika te stranke, prije svega, odbrana srpskog jezika i identiteta, vjere i krsne slave.

Agencije / 07. Oktobar 2014

 On je poručio da srpski narod ne smije zaboraviti doprinos Radovana Karadžića u stvaranju Republike Srpske, bez obzira šta bilo koji od sudova odluče.

Govoreći o međunarodnoj poziciji Republike Srpske, Dodik je istakao da SNSD ne odstupa od svojih uvjerenja i da čvrstim karakterom brani nacionalni interes srpskog naroda.

"Male političke partije samo kalkulišu kako da prodaju svoj mandat, time varaju državu, institucije i sebe. Oni samo očekuju da će neko zaposliti njihovu strinu ili rođaka", rekao je Dodik.

Za kandidate SNSD-a, predsjednik te stranke je naglasio da je riječ o dobrim ljudima, koji šire ljubav i sposobni su da upravljaju državom.

"Ne smijemo da mrzimo, jer kad mrzimo, zarobimo sebe i onda ostanemo u tome trajno zadržani, ne možemo da idemo dalje", poručio je Dodik.

On je podsjetio na bezuspješan pokušaj reforme policije, istakavši da je bezbjednost najvažniji faktor koji očekuje buduću vlast.

Prema Dodikovim riječima, policija je glavni faktor i mora biti snaga Republike Srpske.

"Kada su 1994. godine mudžahedini sjekli glave Srbima i kada su to novinari slikali, niko u svijetu se nije uznemirio. Sada kad su odsjekli dvije američke glave, Obama diže svu avijaciju svijeta", ukazuje Dodik.

Odgovorni ljudi u policiji, kako je rekao Dodik, moraju da misle o tome, jer se tamo nalazi 350 muslimana iz BiH, koji će se sutra ovdje vratiti.

"Kada dođu neće se baviti otvaranjem fabrika, nego onim što znaju da rade, a to je da podmeću eksplozive i zato moramo imati jaku policiju. A da bi imali jaku policiju, moramo imati jak parlament, jaku Vladu i jakog predsjednika Republike", istakao je Dodik.

On kaže da su Srbi veliki narod koji gradi dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju.

Dodik je naglasio da je uvjeren da će Republika Srpska jednog dana biti država i da će se to postići mirnim putem.


 

 


Buka preporuka

Izbori u BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.