Dodik odgovorio Predsjedniku Suda BiH na prozivku o imovini u Rusiji: Poklanjam ti...

Za srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednik Suda BiH primjer je nefunkcionalnog pravosuđa u BiH.

BUKA portal / 10. Septembar 2020

Foto: BUKA

Dodik je Debevca optužio za sumnjive aranžmane, ali i za posjedovanje neograničene moći da izdaje naloge za prisluškivanja, te za prikrivanje španskog državljanstva. Svaku od optužbi Debevec je demantovao i pozvao Dodika da ih dokaže.

- Vidim da je kasnije reagovao i nešto pomenuo kako ja imam državljanstvo Srbije. Tačno je da imam državljanstvo Srbije i ja sam to prijavio. Što se tiče njegove priče o imovini, sve što imam u Rusiji poklanjam njemu, tako da može to tamo da proda, pa fino upotrijebi u odbranu od silnih optužbi - kaže Dodik.

Dodik je govorio i o sprezi pravosuđa i obavještajnih struktura u BiH. Optužbe je iznio i na račun pojedinih ambasadora koji su, kako je rekao, po njegovom saznanju vršili pritisak nad sudijama i tužiocima za pokretanje postupka protiv pojedinaca u BiH.

- Danas slušam ove kao prijatelje američke koji kažu - "borba za vladavinu prava". Kojeg prava, izvinite? O čemu pričate? O tome kako direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH može da bude čovjek bez diplome, a piše tamo da mora da ima diplomu? O tome pričate? Ili o tome da predsjednik Suda može da bude čovjek koji skriva svoj identitet? Nije sporno, može on da ima i pet državljanstava, ali da li ima razlog da krije to? - pita Dodik.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.