Dodik zvanično zatražio posebnu sjednicu NSRS-a o Programu reformi za NATO

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas u Narodnu skupštinu RS zahtjev za održavanje posebne sjednice na kojoj će biti razmatran Program reformi BiH, dokument koji treba da se pošalje u NATO.

BUKA portal / 18. Decembar 2019


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za petak, 20. decembra sjednicu Kolegijuma entitetskog parlamenta na kojoj bi trebalo da bude utvrđen prijedlog dnevnog reda i termin održavanja Devete posebne sjednice Skupštine RS.

Predsjedništvo BiH je 19. novembra na vanrednoj sjednici usvojilo Program reformi BiH, koji bi trebalo da bude dostavljen u Brisel, nakon što bude potvrđen izbor Vijeća ministara.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će biti zakazana sjednica NSRS-a prije nove sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj treba da bude potvrđeno novo Vijeće ministara BiH.

Kao što je poznato, dogovor Dodika, kao i Željka Komšića i Šefika Džaferovića u Predsjedništvu BiH bio je da se Program reformi pošalje dan nakon što bude potvrđeno novo Vijeće ministara BiH. Dogovor ove trojice nije podrazumijevao nikakvo očitovanje NSRS-a o ovom aktu.

 

(Fena)


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.