Đoković: Prepoznajem se u Ibrahimoviću

„Sviđa mi se Ibrahimovićeva filozofija. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta"

BUKA portal / 11. Novembar 2021

 

Upoznali su se davno, još dok je Zlatan Ibrahimović u prvom mandatu igrao za najveće milanske rivale, i tokom vremena izgradili su odnos koji je danas sasvim sigurno drugarski. Novak Đoković je bio jedan među odabranima čija je čestitka za 40. rođendan direktno puštena Zlatanu Ibrahimoviću puten klupske televizije Milana, posle čega je reprezentativac Švedske ponovio koliko poštuje i ceni srpskog asa. Nedugo zatim, i Đoković je paralelu svoje mentalne superiornosti pronašao u načinu razmišljanja jednog od najboljih napadača na svetu.

Nakon osvajanja mastersa u Parizu, Đoković će imati priliku da kalendarsku godinu završi na šampionski način na Završnom mastersu u Torinu.

Srpski as je tokom sezone doživeo samo šest poraza i jedino mu je neuspeh na US openu onemogućio da tekuća, ujedno bude i njegova najuspešnija sezona u karijeri (imao šansu da osvoji kalendarski grend-slem).

U intervjuu za italijansku Gazetu, Đoković se ponovo osvrnuo na neusph u Njujorku i poraz od Danila Medvedeva, kome se, nedavno, osvetio, pobedom u finalu mastersa u Parizu.

„Poraz ne doživljavam samo kao trenutnu rezočaravajuću emociju, već i kao priliku za mentalni razvoj i jačanje karaktera kako bih iz teške situacije izašao kao bolji čovek i bolji igrač. Svakako, to je deo mog posla, mentalni razvoj jednako je važan kao i fizički i razvoj tehnike. Morate da budete u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najbolji način“, istakao je Đoković.

Odluka da se Završni masters, ove sezone, iz Londona izmesti u Torino prijatno je iznenadila najboljeg tenisera na svetu.

„U međuvremenu, vraćam se u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina kada sam učestvovao na juniorskom turniru. Pokušaću da uživam što je više moguće. Srećan sam što se igra u Italiji gde uvek osetim veliku strast za sportom i imam poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali za promociju našeg sporta sjajno je što će se Završni turnir održati u novom mestu i u zemlji koja voli tenis“, istakao je srpski as koji u Italiji ima brojne prijatelje, a jedan od njh mu je često i sparing partner.

Istrajnost i dominaciju u svetskom tenisu i u 34. godini života Đoković je italijanskom novinaru objasino stilom života i fizičko-mentalnom izdržljivošću Zlatana Ibrahimovića, koji i u 41. godini života uspeva da fudbalsku karijeru održava na vrhunskom nivou.

„Sviđa mi se Ibrahimovićeva filozofija: što sam stariji, osećam se mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustajete i da budete puni samopouzdanja. Po tome se prepoznajem u njemu. Mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizilaze iz njegove radne etike“, naglasio je Đoković.

(Danas.rs)


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.