Doktorica koja je dobila prekršajnu prijavu zbog kritike zdravstva odlučila tužiti ministra Lukača

Doktor - kardiolog Maja Dragojević – Stojić je u martu ove godine, zbog izjave da je kriza izazvana korona virusom pokazala sve manjkavosti u zdravstvu, dobila prekršajnu prijavu.

BUKA / E.P. / 22. Maj 2020

Foto: BUKA

Doktor - kardiolog Maja Dragojević – Stojić, koja je u martu ove godine, zbog izjave da je kriza izazvana korona virusom pokazala sve manjkavosti u zdravstvu, dobila prekršajnu prijavu, jer je njena izjava okarakterisana kao širenje panike, odlučila se za pokretanje tužbe protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača. Njena prijava za širenje je povučena, kao i Uredba prema kojoj je ova doktorica kažnjena.

Ona je odlučila da, povodom, kako je rekla, lažnih optužbi ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača o tome kako je ona od početka borbe protiv korona virusa na bolovanju, pokrene tužbu.

"Ovo nije moj stil, tužbe i prijave i ovo je drugi put da sam uopšte u prilici da prisustvujem na sudu. Prvi put kada su me optužili za izazivanje panike što je na kraju povučeno, jer je bilo potpuno neosnovano. U zakonskom roku ću da podnesem prijavu protiv ministra Lukača jer je na sinoćnoj sjednici NSRS-a rekao ovu informaciju koju sam rekla" kazala je u Banjaluci dr Maja Dragojević – Stojić.

Ona je kazala kako radi 16 godina u Opštoj bolnici Prijedor , internista je kardiolog te da se od prvog dana dobrovoljno prijavila da učestvuje u korona timu.

"Od početka maja sam u samom timu. Za mene je ovo uvreda časti. Ove informacije su izazvale stres kako meni tako i za moje pacijente, koji su od sinoć slali poruke. Što se tiče samog korona tima , mi radimo u jako teškim uslovima, improvizovanim. Pacijenti su nam teški, danonoćno vodimo računa o njima, dežurstva su nam po 24 sata i jako je ružno da se ministar na ovakav način obračunava sa bilo kojim zdravstvenim radnikom, uključujući mene, bez obzira na politiku. Ja sam prije pola sata dobila test koji je negativan ali prethodne dvije noći nisam spavala zbog toga, ni ja ni moje kolege, i zbog samog dežurstva koja smo imali. Sad aimamo najveći broj pacijenata od početka pandemije na ovim prostorima, pune su nam bolnice, radne kolege su nam zaražene, kako medicinske sestre tako i doktori" rekla je Maja Dragojević – Stojić

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.