Dolar ojačao

S obzirom da se očekuje da će Fed uskoro početi zaoštravati monetarnu politiku, na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta blago porasla treći dan zaredom.

BUKA portal / 13. Oktobar 2021

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, kreće se oko 94.45 bodova, blizu najviše razine u godinu dana, dok je jučer u ovo doba iznosio 94.39 bodova.

Pritom se tečaj dolara prema japanskoj valuti kreće oko 113.50 jena, kao i jučer u ovo doba. No američka je valuta blago ojačala u odnosu na europsku, pa je cijena eura skliznula na 1.1540 dolara, dok je jučer u ovo doba iznosila 1.1550 dolara.

A nakon jučerašnjeg blagog rasta, jutros su cijene nafte blago pale.

Na londonskom je tržištu cijena barela skliznula 0.25 posto, na 83.20 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 0.30 posto, na 80.40 dolara.

Posljednjih dana tržište nafte manje oscilira, nakon što je krajem prošloga tjedna cijena barela na londonskom tržištu dosegnula najvišu razinu u tri godine, a na američkom tržištu u sedam godina, što je posljedica nedovoljne ponude s obzirom na jačanje potražnje za energentima zbog oporavka ekonomija.

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.