Domagoj (17) iz Karlovca mjesečno zarađuje 10.000 dolara. Osam sati dnevno igra igrice

17-GODIŠNJI Karlovčanin Domagoj Fancev, gejmerskog imena Doma, član je jedne od najuglednijih organizacija videoigara na svijetu, Fanatika.

BUKA portal / 03. Juni 2021

 

Njegov je posao da videoigre igra barem osam sati na dan. Mjesečno zarađuje 10.000 dolara i upravo je postao viceprvak svijeta u gamingu.

"Na ovim najvećim turnirima to ide od 500.000 dolara do 30 milijuna - to je najveći do sada bio. Ovaj moj na Islandu je bio vrijedan 600.000 dolara i mi smo od toga uzeli 100.000 dolara", objasnio je Dominik u RTL Direktu.

"To se dijeli između nas pet igrača plus trener plus organizacija", dodao je.

"Najviše od sponzora i samog turnira. Ovaj turnir je gledalo preko milijun ljudi samo na jednoj platformi, na Twitchu, plus nisam siguran koliko na YouTubeu i ostalim platformama. To je njihov najveći prihod", pojasnio je i kako organizacija za koju je potpisao ugovor zarađuje na njegovom gejmanju.

U RTL Direktu gostovao je i njegov otac Gordan.

"Znate da su svaki počeci teški, pa i ovi gejmerski, naravno. Bilo je u vrijeme školovanja teških trenutaka, patila je škola, patile su ocjene, dolazili smo do nesuglasica, ali ipak smo u ključnom trenutku pružili Domagoju potporu da ostvari svoj san i on je danas tu gdje je i ponosno nas je predstavio nas i našu državu. 

Ključni trenutak se dogodio prije tri-četiri godine kada je Domagoj rekao da je igrajući zaradio 500 eura, što je meni bilo nestvarno. Ja sam rekao okej. Nakon par dana me molio: 'Tata, daj karticu, daj broj računa, moram poslat u organizaciju.' I stvarno nakon par dana sjelo 500 eura koje je on osvojio na moj račun s obzirom da je maloljetan", prisjetio se Gordan.

Domagoj se videoigrama počeo baviti prije pet godina, no sve je postalo ozbiljnije prošle godine, kad je krenula pandemija.

"U vrijeme korone, kad je sve stalo, izašao je Valorant, u kojem sam, iz dosade, bio jako dobar. Prvi susret - korona, imam vremena koliko hoću, mogu igrati i stvarno sam jako dobar u njoj. Onda smo to ljeto ja i moja dva trenutna teammatea, znači iz Britanije Mystic i Boster, složili ekipu. Igrali smo prvo manje turnire i onda na prvom većem europskom, gdje se može bilo tko prijaviti, znači bilo je oko 256 timova. Mi smo završili drugi i tu smo osvojili 20.000 dolara i tu se javila organizacija Fanatik, potpisala nas je i od tada je sve krenulo", priča Domagoj, kojemu je plan ostati u gamingu.

"Znači Valorant je igrica stara samo godinu dana i to su već odlične brojke - 1.1 milijun gledatelja na prvom internacionalnom turniru. Definitivno planiram igrati dok Valorant traje i dok mogu igrati", zaključio je.


Buka preporuka

Nauka i tehnologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.