Dragan Bursać: Hoće li Željka uhapsiti Dodika?

Dragan Bursać / 17. Decembar 2018

I svaka čast predsjednici Cvijanović, koja je osjetila kako bije bilo izdajničko Dodikovo u Sarajevu. To se dva puta provozalo oko Marijin Dvora, nagledalo se rasvjete na Vilsonovom šetalištu i sad bi prepošteni narod RS-a da vodi u evroatlantske integracije. E, neće moći, Mile judeomasonsko-vatikanski izdajniče!

 

 

Svakako po Dodika bolje zvuči ovaj naslov, nego šta znam, hoće li Željko uhapsiti Dodika. Jer, ako Dodik može da bira sigurno mu je bolje da ga hapsi Željka (Cvijanović) nego Željko (Komšić).

 

A tako se, eto, natrefilo da će Dodika hapsiti njegova portparolka Željka Cvijanović, trenutno uposlena kao predsjednica Republike Srpske.

 

Banjaluka-zatvor-Sarajevo

 

Željka je bila dovoljno dokona pa je preko vikenda predložila jedan mali, sipmatični sjevernokorejski zakončić, u kome stoji da će izmjenama Krivičnog zakona Republike Srpske biti propisana zatvorska kazna za sve koji ne poštuju odluke organa RS-a. Ovim Zakonom se želi uvesti red, kako pojašnjava Predsjednica, jer je prirodno da onaj ko dolazi iz Republike Srpske usaglašava stavove sa njenim institucijama.

 

«Prirodno je i normalno da onaj ko dolazi iz Republike Srpske usaglašava stavove sa njenim istitucijama, a da onda to djelovanje u Sarajevu odrazi ono što je izbalansiran, dogovoren, usaglašen, iskoordinisan stav sa svojim institucijama", istakla je Cvijanović za Radio Beograd.

 

Da, da, reći će zlobnici, Dodikova portparolka je po dikatatu Mile malo nabudžila Krivični zakon, gotovo zakonik, kojim bi se hapsili neki Mektići, Šarovići, Crnadci i ostali. Ali što ste na kraj srca, lole, bekrije? Nije to tako. Vidite kako ste pretenciozni, malerozni i zlokobni.

 

Pa prvo će u zatvor Milorad Dodik i to ne retroaktivno zbog onih američkih tenkova kojima je došao na vlast, nego, evo zbog najnovijih zlodjela prema Republici Srpskoj, našoj svetinji sa kojom nema zajebancije, a o čemu progovara i najnovija zakonska izmjenica.

 

Kako iznevjeriti crnu listu

 

A vidite o čemu se radi. Mile Dodik, isti onaj koji je obećao da će zarađivati BiH platu uništavajući je, iznevjerio je povjerenje svojih glasača, koji su tražili samo malo rijalitija. Pardon konstruktivne politike. I taman je dobro krenuo, te vucaranje zastave, te istorijsko da, možda ne Amerima, te najava istupanja RS-a i BiH, kada su u pitanju jedinstvene oružane snage (ovo zadnje, jebem li ga, ne znam kako je planirao izvesti kao prvi čovjek Oružanih snaga)...kako god, Mile je krenuo žestoko i jako, a onda prc.

 

Evo, evo samo u zadnjih par dana, sastao se Mile sa zamjenikom državnog sekretara SAD-a Džonom Salivanom. I to sve na finjaka. Konstruktivno, Bože me oprosti. Tako je Mile,  kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, informisao zamjenika državnog sekretara SAD, istog tog Džona Salivana, o političkoj situaciji u BiH i o procesu konstituiranja vlasti na svim nivoima. Podnio referat. Ooo Milorade, tako ti crne liste, pa šta je to, je l' te to uhvatilo ludilo iz '96??? I ne, kao da i to nije bilo dovoljno, razgovarao je i sa Morin Kormak, sa onom sa kojom ne razgovara i ne rukuje se. Poludio čovjek skroz.

 

Ne treba zaboravtiti da sve ovo radi ignorišući svoju odluku o putujućoj zastavi RS-a u predsjedništvu, koje nema, skupila se, ušla u vodu, preciznije, stala samo na rever Milin, dok se ponad njega bljeska trokut sa zvjezdicama. Izdaja, dabome!

 

 

Da nesreća ne dolazi sama svjedoči i izjava Dragana Mektića, još uvijek prvog bh. pandura. Ne, nije Mektić nesreća, mada kako za koga, ali tvrdi da je, pazite sad, Dodik Metjuu Palmeru rekao kako je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Savjet ministara!

 

Sa Miloradom u NATO naprijed!

 

Čekaj, čekaj, tristo ti kuća Republike Srpske u sazvježđu Luganjska, pa kako to da Mile sad moli zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za jugoistočnu Evropu, da Savjet ministara izglasa NATO autostradu??? Pa zar Dodik nije bio taj koji bi izdvojio RS iz vojnog dijela BiH? Kako sad ovo, majku mu??? I ako laže Mektić, a nije njemu svaku vjerovati, što onda izjavi Laura Kuper američka doministrica ministarstva odbrane za pitanja Rusije, Ukrajine i Euroazije ovu stvarčicu:

 

- Želim čestitati Bosni i Hercegovini. Ova odluka NATO-a je bila rezultat posvećenosti BiH odbrambenim reformama i regionalnoj kooperaciji, kao i prepoznavanje BiH kao zemlje čije snage pružaju sigurnost. S radošću čekamo da vlasti BiH što prije prilože nacionalni program. SAD u potpunosti podržavaju aspiracije BiH ka članstvu u NATO-u i euroatlantskim integracijama. Radujemo se saradnji s BiH na putu ka integracijama koje će unaprijediti njenu snagu i prosperitet.

 

Milorade, predsjedniče, otkuda ti aspiracije ka NATO-u, kad si RS navukao kao ovcu na sol, na priču o nekakvoj republikosrbijanskoj ruskoj guberniji? Pa ovo je za hapsane. Svaki pravi republikosrbijanski domoljub, kada vidi da je ona zastavica RS-a spala na rever i da smo na pragu NATO-a, treba svojim rukama privesti pravdi Dodika. U zatvor za izdaju interesa Republike Srpske i proruskih gubernija!

 

I svaka čast predsjednici Cvijanović, koja je osjetila kako bije bilo izdajničko Dodikovo u Sarajevu. To se dva puta provozalo oko Marijin Dvora, nagledalo se rasvjete na Vilsonovom šetalištu i sad bi prepošteni narod RS-a da vodi u evroatlantske integracije. E, neće moći, Mile judeomasonsko-vatikanski izdajniče!

 

NATO špijuni u Vladi RS-a

 

Ali, čekaj, čekaj, pa ne bi Dodik bio tu gdje jeste, da ne radi tri koraka brže, jače i više od njegovih suparnika. I dok si rekao skupštinarepublikesrpske, on je infiltrirao svoje prozapadne ljude u tu Skupštinu Republike Srpske. Evo, evo ovaj Višković, Visković, garant je Hrvat, e -e taj taj izjavljuje da će Vlada RS-a sarađivati sa Amerikom. Od cijelog svijeta baš sa Amerikom?! Dobro, nije to važno, jer ne znamo ko je taj Višković, Visković i čime se bavi.

 

Auu, Sunce ti jebem, pa to nam je novi premijer. Najebali smo načisto. Mile nam je zavukao do balčaka. Dakle, postavio je svoje američke ljude, jednom riječju podrio je iznutra Republiku nam Srpsku, izvukao se na sigurnu lokaciju u Sarajevo i sad se ljubaka sa diplomatskm korom najmoćnije sile na svijetu.

 

Orbanu naš svagdašnji

 

Premijerko, reaguj! Dobro, Predsjednice! To više Bog ne može pohvatati ko je ko u RS-u. Kako god, svaki pravi dobomljub će svojeručno i svojezakonski hapsiti izdajnička govna. A govna izdajnička su izgleda posvuda u SNSD-u, najjačoj američkoj grupaciji u manjem BiH entitetu.

 

Pa, prosječan rusofil je spao na Željku Cvijanović i njen dobri Zakon o hapšenju svega i svakoga ko po pamet nije došao u direkt Banjaluku.

 

No, da se mi uozbiljimo. Na svu nesreću, Dodik je odavno čovjek propasti prije svega za srpski narod zapadno od Drine, čovjek koji svojim marionetama izdaje nesuvisla i diktatorska naređenja, čovjek koji piše zakone, mijenja ih, čovjek koji je alfa i omega života u Republici Srpskoj i čiji bi režim u vrlo skoroj budućnosti putinovskim metodma mogao početi hapsiti svoje neistomišljenike.

 

A tada nam neće pomoći ni karikaturalna Željka, ni manje karikaturalan Željko. Biće to tek trećerazredna evropska vijest o «bahatim potezima» tamo nekog balkanskog Orbana.


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.