Drama u Philadelphiji: Zarobio policajce, satima pucao po njima... Sve direktno prenosio putem Facebooka?!

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. T

BUKA portal / 15. August 2019

SWAT, elitna jedinica američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je jutros policija.


Napadač je ostao zabarikadiran u kući te se nakon višesatih pregovora predao policiji, piše Hina.


Htjeli mu uručiti nalog


SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvorio vatru na policajce koji su uručivali naloge za hapšenje radi droge u sjevernoj Philadelphiji.


- Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra - rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.


Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu jučer navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.


- Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka  - rekao je Ross.

 


Kiša metaka


Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju.


Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross.


Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka.


Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na facebooku.


Predsjednik Donald Trump upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, priopćila je Bijela kuća.


Lokalni mediji navode da napadač ima vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

 

Preuzeto sa Oslobođenje


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.