Državljanin Srbije u izolaciji: Čeka se da bude testiran na koronavirus

Jedan od 14 državljana Srbije na brodu "Diamond princess", koji je pod karantinom u Japanu, prijavio je upravi broda da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivno testirana na virus korona i u posljednja tri dana nalazi se u izolaciji, saopšteno je.

BUKA portal / 12. Februar 2020

printscreen

Radi se o članu posade i budući da još nije testiran, Ambasada Srbije zvanično je zatražila od vlasnika broda, kao i Ministarstva spoljnih poslova Japana da test bude urađen što prije.

Kada je riječ o ostalim državljanima Srbije, srpska ambasada je u kontaktu sa njima i ima informacije da se svi dobro osjećaju.

Na brodu je od juče tim ljekara i medicinskih sestara iz Društva za prevenciju i kontrolu infekcija radi provjere uslova života putnika, kao i mjera neopohodnih radi prevencije prenošenja virusa.

Prema zvaničnim informacijama japanskih vlasti, na brodu "Diamond princess", koji je od 5. februara u dvonedjeljnom karantinu, a na kome se nalazi 14 državljana Srbije i jedan državljanin Crne Gore, potvrđeni su novi slučajevi pozitivno testiranih na virus korona, čime je ukupan broj pozitivno testiranih slučajeva 174.

Među novih 39 pozitivno testiranih, od kojih je 29 putnika i 10 članova posade, prvi put je pozitivno testiran jedan tinejdžer.

U Japanu je do sada registrovano 203 ljudi pozitivno testiranih na virus korona, od kojih je 174 sa broda, 12 evakuisanih iz Kine, te dodatnih 17 osoba.

 

Nezavisne


Buka preporuka

Svijet

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.