“Dunjevača, šljivovica, pa ovdje u Skupštini kao da samo pijanci budu”

"Ja nisam jeo šunku  u crijevima ni pio dunjevaču, ovo uopšte nije moj račun"

T.Čalić / 18. April 2019

 


Tokom jučerašnje polemike u Narodnoj Skupštini RS koju je inicirao poslanik PDP-a Draško Staniuvković koji se požalio da se u restoranu skupštine, ne izdaju računi,  poslanik Srđan Mazalica (SNSD) mu je iz restorana donio čitav kolut sa kase na kojem je evidentiran promet.


Da li si ti konobar, da li radiš u restoranu, da li si prijavljen“, upitao je Stanivuković Mazalicu nastavljajući:  „Ja nisam jeo šunku  u crijevima ni pio dunjevaču, ovo uopšte nije moj račun. Ovo treba ispitati ko pije dunjevaču, ko pije alkohol u skupštini. Pa pogledajte ovdje ima alkohola kao da ovdje samo pijanci budu, nemojte se ljutiti. Pogledajte alkohol, alkohol, alkohol, alkohol….


Naglasio je, obraćajući se ministrici finasija Zori Vidović, da na fiskalnom računu ima pregršt alkohola, od rakije dunjevače pa do  šljivovice, te da poslanik Mazalica napravi tri puta veću štetu kada odluči nešto braniti od njega samoga koji je i inicirao cijelu priču oko neizdavanja računa u skupštinskom restoranu.


Na to je Mazalica rekao da se računi u restoranu skupštine ne izdaju odmah i uvijek, jer poslanici imaju pravo da jedu i piju na račun reprezentacije ili svog kluba.
Onda ćemo ovako”, rekao je Stanivuković “Čovjek koji ima kafić, a takvih je 1000 u Banjaluci može doći ministrici Zori, pogledajte Zoro nisam znao hoće li platiti danas ili sutra i ovako donsese (fiskalne račune). Hoću li ovo Mazalice sada odnijeti ministrici Zori.”


Nakon ove polemike ministrica Vidović je poručila da će skupštinski restoran ubuduće izdavati svima fiskalne račune, ili će u protivnom biti zatvoren.
"Ako vi smatrate da treba račun, dobićete ga. Od sada će doći Poreska uprava RS i ako nema računa, zatvorićemo restoran. Onda nema više na klub, pa neka vam klub refundira ili vidite već kako ćete," dodala je Vidović.
 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.