Đurđa Vukašinović: Edit Pjaf je u meni sazrijevala godinama. Ta žena je bila ljubav, a njene pjesme su krik

Premijera master predstave "Edit Pjaf" u izvođenju Đurđe Vukašinović biće održana u petak u Dječijem pozorištu RS u izvođenju Đurđe Vukašinović.

BUKA/M.I.D. / 13. Februar 2020

 

Predstava je zakazana za 19 časova, a ulaz je slobodan.

Đurđa Vukašinović Babić, stalna je članica Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci. Diplomirala je glumu u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića. Predstavom „La Piaf“ brani tezu „Policentričnost glumca“. Đurđa svojim izvođenjem Edith Piaf oduševljava publiku gdje god se pojavi.

Nosilac je crnog pojasa I DAN u karateu. Za potrebe predstava svira gitaru, ukulele, frulu i harmoniku. Bavi se pjevanjem tradicionalnih pjesama sa Balkana, te ruskih i romskih pjesama i francuskih šansona. Igrala je na svjetskim scenama: u Parizu, Izmiru, Sankt Peterburgu, Bratislavi...

 

Dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu na festivalu "Zaplet" u Banjaluci za ulogu Pandore, zatim nagradu za ulogu Tobija na LUTFest-u u Istočnom Sarajevu. Nedavno je dobila nagradu za glumačko majstorstvo u predstavi “Ježeva kućica” na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici

Osnivač je Muzičkog Teatra Mačak i majka sina Vuka.

Đurđa je ranije za BUKU rekla da je muzika u njenom životu prisutna u mom životu od najranijeg doba.

"Još kao mala sam sama sebi na radiju puštala klasiku. Sa Edit Pjaf sam se susrela prvi put u bioskopu kada sam pogledala film 'La Vie En Rose' ona kao da se uvukla u mene. Tokom rada na predstavi 'Medeja' u Parizu, posjetila sam i njen grob i obišla mjesta na kojima je ona pjevala. Edit Pjaf je u meni sazrijevala godinama. Imam utisak da tu ženu potpuno razumijem. Ta žena je bila ljubav, a njene pjesme su krik. Kada se maskiram u Edit postajem potpuno dio njenog kosmosa", rekla je Đurđa.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.