"Duško Radović" na sceni Dječijeg pozorišta

Nakon što je Dječije pozorište Republike Srpske ove godine u aprilu gostovalo u Malom pozorištu „Duško Radović" u Beogradu, mjesec novembar je vrijeme za uzvratnu razmjenu gostovanja - 19. i 20. novembra u Banjaluci.

BUKA portal / 18. Novembar 2019

 

Ova lijepa tradicija, naime, već peti put u proljeće malim Beograđanima predstavlja produkciju nacionalnog teatra Republike Srpske, a potom i mališani Republike Srpske s jeseni, sa radošću dočekuju pozorišne junake iz Beograda.

„Medvjedić Timotej" i „Tri praseta-Nebožder" bili su ovogodišnji gosti „Radovića", a kolege uzvraćaju takođe dvjema predstavama – „Srcem u junaka Кraljevića Marka", u režiji Juga Radivojevića i „Bajkom o čarobnom kamenu", u režiji Davora Dragojevića.

Premijerom „Srce u junaka Кraljevića Marka" Malo pozorište „Duško Radović" je 23. oktobra 2019. godine svečano obilježilo 70 godina postojanja i velika je čast što će se baš ova predstava, u sjajnoj rediteljskoj postavci Juga Radivojevića igrati na sceni Dječijeg pozorišta u Banja Luci.

 Jug Radivojević jedan je od najvažnijih reditelja-saradnika Dječijeg pozorišta Republike Srpske, gdje je postavio fascinantne predstave „Petar Pan", „Orlovi rano lete" i „Tom Sojer", a već u januaru 2020. godine počinje sa radom na novom projektu u našem gradu. Riječ je o tekstu jednog od najznačajnijih srpskih savremenih autora, Igora Bojovića, „Svirano de Beržerak".

„Bajka o čarobnom kamenu",  u režiji Davora Dragojevića takođe je ovogodišnja produkcija Malog pozorišta “Duško Radović".

Podsjećamo, prošle godine u novembru „Radović" je oduševio publiku predstavama „Кnjiga o džungli" i „Кarslon s krova".

Razmjenom predstava dva teatra na godišnjem nivou na reprezentativan način sagledavaju snage svojih ansambala i u najboljem promovišu uzajamnost i bliskost polja kulture Republike Srbije i Republike Srpske.

Pokrovitelj ovogodišnjeg dolaska Malog pozorišta „Duško Radović" je Grad Banja Luka, što ovaj događaj čini važnim i sa aspekta saradnje dva grada, jer i Skupština Grada Beograd finansira dolazak banjalučkog ansambla u prijestonicu Srbije.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.