Duško Šobat i Emir Jugo objavili instrumental pod nazivom Đir (VIDEO)

Talentovani banjalučki muzičar Duško Šobat, koji trenutno živi i svira u Beogradu, objavio je instrumental pod nazivom "Đir", koji je uradio u saradnji sa sarajevskim kolegom gitaristom Emirom Jugom koji je široj javnost poznat kao člana benda “Letu štuk

BUKA portal / 20. Juni 2020

 

Prve reakcije publike su pozitivne, a najčešći komentar je da je “catchy“.

„Tema je nastala spontano još dok sam snimao prvi album Raskoš. Kad sam je spremao za studio sa bendom skapiram da je dobra za dvije gitare i rodila se ideja da nekog ugostim. Zajednička prijateljica mi je preporučila Emira Jugu. Poslušao sam njegov rad i shvatim da se radi o veoma muzikalnom čovjeku koji ima svoj stil sviranja", rekao je za BUKU Duško Šobat o ideji za „Đir“.

Šobat ističe da se vrlo lako za saradnju dogovorio sa Emirom, koji je, kako kaže, na prvu prostao na saradnju.

„Duška sam zapravo upoznao preko društvenih mreža onog trenutka kada mi se javio preko facebooka i pitao me da li bi bio raspoložen da gostujem na njegovoj numeri koja je u tom trenutku bila u pripremi. Nekako prije upoznavalja sam slučajno čuo njegovu numeru "Vizantija",  koja mi se svidjela, tako da sam znao o kakvoj je muzici riječ i naravno pristao sam na saradnju“, kaže Emir Jugo dodajući da se nada da će i on Duška ugostiti na nekoj svojoj temi i da će imati priliku da „Đir“ izvedu uživo pred publikom.

Osim vrhunskog gitariste Emira Juge, sa Šobatom na ovoj temi su radili i brojni talentovani muzičari. Za bas gitaru je bio zadužen Miroslav Gaćeša, bubanj je svirao Filip Premasunac, klavijature Dragan Marković, perkusije Milan Kosić, a za konačni miks i master bio je zadužen Mladen Bojić.

Spot je sniman u Beogradu,a za njega su bili zaduženi Sanja Tišma i Boško Dimitrijević.

"Snimanje je trajalo jedan dan i bilo je potpuno spontano i zanimljivo. Pošto se tema zove „Đir“, to mi je dalo ideju da i spot bude đir :).Krajnje je bilo sve spontano u saradnji sa Sanjom i Boškom smo prođirali  jedan dan Beogradom i snimili spot“, kaže Šobat.

Muzičar dodaje da će u narednom periodu publiku obradovati sa još nekoliko singlova na kojima trenutno radi.

"Novim singlovima ću zaokružiti album na kojem radim. Paralelno s tim se sakuplja nova ekipa koja će biti spremna za žive nastupe", poručio je Šobat.
 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.