Dva mjeseca od pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Klub novinara Banjaluka traži od policije i nadležnog tužilaštva da poslije tačno dva mjeseca od pokušaja ubistva novinara BNTV Vladimira Kovačevića upoznaju javnost o tome u kojoj fazi je istraga u ovom predmetu.

BUKA / 26. Oktobar 2018

Klub novinara pozdravlja dosadašnje napore policije i tužilaštva i hapšenje jednog od osumnjičenih, ali podsjeća da je od napada prošlo već 60 dana, zbog čega smatra da je rad istražnih organa morao da bude još intenzivniji i očekuje da se istraga što prije dovede do kraja kako bi se Vladimir Kovačević i njegova porodica, ali i šira javnost osjećala bezbjednije. Dok se ne uhapsi drugi napadač, ne otkriju nalogodavci i motiv ovog brutalnog napada i dok cijeli slučaj ne dobije pravičan sudski epilog, Klub novinara neće smatrati da je ovaj slučaj završen.

Pored ovoga, Klub novinara ponovo podsjeća političke stranke na njihova predizborna obećanja i poziva ih da na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku, na dnevni red uvrste i usvoje izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice, kako bi se i na taj način stvorili bezbjedniji uslove za rad novinara i medija.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.