Elon Musk zvanično je najbogatiji čovjek na svijetu

Elon Musk skinuo s trona Jeffa Bezosa i postao najbogatija osoba na svijetu

BUKA portal / 08. Januar 2021

 

49-godišnji izvršni direktor Tesle skinuo je s trona vlasnika Amazona Jeffa Bezosa i postao najbogatiji na svijetu, s neto vrijednošću od preko 185 milijardi dolara, saopštio je CNBC.

Povećanje cijene dionice Tesle proguralo ga je pored Jeffa Bezosa, koji je bio najbogatija osoba od 2017. godine, a trenutno vrijedi oko 184 milijarde dolara.

“Muskov porast bogatstva tokom protekle godine označava najbrži uspon na vrh liste bogatih u istoriji – i označava dramatičan finansijski zaokret za slavnog preduzetnika”, izvještava agencija. Započeo je 2020. sa oko 27 milijardi dolara, što ga činilo jedva jednim od 50 najbogatijih ljudi.

Stariji tweet prikačen na vrh njegovog feed-a ponudio je uvid u njegove misli o ličnom bogatstvu.

“Otprilike polovina mog novca namijenjena je za pomoć problemima na Zemlji, a polovina za pomoć u uspostavljanju samoodrživog grada na Marsu kako bi se osigurao nastavak života (svih vrsta) u slučaju da Zemlju pogodi meteor ili Treći svjetski rat”, stoji u tekstu.

Bezos je takođe doživio povećanje bogatstva tokom protekle godine. Pandemija korona virusa donijela je profit Amazonu, zbog veće potražnje za internet trgovinom i uslugama računarstva u oblaku.

Međutim, dao je 4% udjela u poslu svojoj bivšoj supruzi MacKenzie Scott nakon što su se razveli, što je pomoglo da ga Musk pretekne.

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.